Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ" ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ - ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΕΒΕΡΤ - ΕΨΑΧΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

-->
Θορυβώδες παρασκήνιο το οποίο αφορά την ταυτότητα και τις παράλληλες δραστηριότητες τριών εν ενεργεία αστυνομικών και ενός απόστρατου ταξίαρχου
που είχε απασχολήσει στο παρελθόν με την εμπλοκή του σε μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκύπτει μετά τη σύλληψη δέκα κατηγορουμένων για συμμετοχή τους σε σκληρό κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που χτύπησε σε φλέβα αποκαλύψεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» εκ των κατηγορουμένων αστυνομικών, ο ένας ήταν αρχιφύλακας και υπηρετούσε στην Ασφάλεια της Νέας Μάκρης. Λίγο καιρό πριν(μέχρι τα μέσα του 2011)ήταν αποσπασμένος στη προσωπική φρουρά του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ. Αποχώρησε από κτήμα στο Πικέρμι μετά τον θάνατο του παλαιού πολιτικού. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι στην κατοχή του αρχιφύλακα βρέθηκε ένα υποπολυβόλο MP -5, με πέντε γεμιστήρες, μία εκ των οποίων πλήρης φυσιγγίων με 30 φυσίγγια και ένα κουτί με 50 φυσίγγια των 9 mm. Κατά πληροφορίες το υποπολυβόλο δεν έχει καταγραφεί και δεν ανήκει στον υπηρεσιακό οπλισμό του Α.Τ Ν. Μάκρης. Ο αστυνομικός φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι το MP5 του το είχε κάνει δώρο η σύζυγος του μακαρίτη Μιλτιάδη Έβερτ, Λίζα Έβερτ, για την ασφαλέστερη φύλαξη της αγροτικής βίλας. Ο έτερος αρχιφύλακας υπηρετούσε μέχρι τη σύλληψή του στο Α.Τ Ν. Ψυχικού και ήταν αποσπασμένος στην προσωπική φύλαξη του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη. Συνάδερφοι του μας είπαν ότι όνειρό του ήταν να ανακαλύψει «το πιθάρι με τις λίρες των Γερμανών». Ο εν αποστρατεία ταξίαρχος αποστρατεύτηκε από υπηρεσία της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής. Κατά την εποχή του μεγάλου τζόγου του ΧΑΑ, ο εν λόγω κύριος φέρεται να είχε πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλα με μετοχές «φούσκες», συμβουλές και συστάσεις σε επενδυτές αλλά και ανεβοκατέβασμα «σίγουρων» χαρτιών στην Σοφοκλέους. Πολλοί είναι αυτοί που ακόμα ισχυρίζονται ότι ο ταξίαρχος ήταν ένας από τους «παπαγάλους» που τους πήραν στο λαιμό τους.

Οι αστυνομικοί μαζί με επτά ακόμα άτομα συμμετείχαν κατά την δικογραφία σε πολυμελή εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στην παράνομη ανίχνευση, ανασκαφή και ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων, με σκοπό την περαιτέρω εμπορία τους και τον πορισμό παράνομων εσόδων. Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας, παράλληλες και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Βόλο. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται επίσης ένας Δόκιμος Αξιωματικός στη Σχολή Ικάρων. Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό η σπείρα πραγματοποιούσε ανασκαφές(μεταξύ άλλων)στην περιοχή του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας και στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα Αττικής. Μέλος της εγκληματικής οργάνωσης διαπραγματεύονταν την πώληση εικόνας – πίνακα της Παναγίας, που είχε στην κατοχή του, χρονολογίας του 1400 μ. X . Σε κατ'οίκον έρευνες εντοπίστηκαν αρχαία αντικείμενα, χρυσές λίρες, οπλισμός αλλά και πλήθος εγγράφων του υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ:http://www.makeleio.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου