Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Η Κίνα, ο κορωνοϊός και το… CERN – Η εικόνα μιλά από μόνη της

-->
Ποιες οι σχέσεις με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας;
Η Κίνα, η οποία κατηγορείται από τις ΗΠΑ κ.α. πως ευθύνεται για την διάδοση του ιού παγκοσμίως, κάτι που επέφερε ζημιά στην παγκόσμια οικονομία, ανακοίνωσε ότι στηρίζει την δημιουργία “μετά το τέλος της επιδημίας” μιας επιτροπής υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να εκτιμηθεί “η παγκόσμια αντίδραση” στην covid-19.
Ο ΠΟΥ δηλαδή, ο οποίος χρηματοδοτείται αδρά από τον Bill Gates, θα εκτιμήσει αν η Κίνα ευθύνεται ή όχι για την διάδοση του κορωνοϊού, ο οποίος παρουσιάζει εκατοντάδες μεταλλάξεις.
Η ανακοίνωση αυτή του Πεκίνου έρχεται μετά τις πιέσεις που δέχεται από κάποιες δυτικές χώρες, κυρίως τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, οι οποίες ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού.
Η αποτίμηση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί «με ανοικτό, διαφανή και συμπεριληπτικό» τρόπο και «την κατάλληλη στιγμή, μετά το τέλος της επιδημίας», επεσήμανε στην διάρκεια της τακτικής της συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσούνγινγκ.
Η Χούα υπογράμμισε επίσης ότι το διάβημα θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση Υγείας του ΠΟΥ ή το εκτελεστικό του συμβούλιο, τα δύο βασικά όργανα του οργανισμού με έδρα την Γενεύη. Επιπλέον, οι Κινέζοι δεν θέλουν η έρευνα να στοχοποιεί συγκεκριμένα την Κίνα, αλλά να γίνει μια γενικότερη αποτίμηση που θα αφορά όλες τις χώρες του κόσμου.
Όλα αυτά υπό την αιγίδα του ΠΟΥ; Έχει καλές σχέσεις η Κίνα με τον ΠΟΥ;
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπερασπίζεται εδώ και καιρό το Πεκίνο, μετά τις αμερικανικές επικρίσεις περί «έλλειψης διαφάνεια» εκ μέρους της Κίνας σχετικά με τον κορωνοϊό.
«Είχαμε μια ομάδα εκεί. Το γραφείο του ΠΟΥ ήταν εκεί από την αρχή. Η αντιπροσωπεία μας στην Κίνα και μια ομάδα ήταν στην Γουχάν για πολλές εβδομάδες. Συνεπώς θεωρούμε πως είχαμε μια συνεργάσιμη κυβέρνηση απέναντί μας, η οποία προσκαλεί ειδικούς και μοιράζονται πληροφορίες διεθνώς ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται με την διεθνή κοινότητα», ανέφερε, τον Απρίλιο, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΠΟΥ.
Ωστόσο, μια φωτογραφία την οποία εντοπίσαμε στον λογαριασμό του Tedros Adhanom Ghebreyesus, του Γενικού Διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας δείχνει πως οι καλές σχέσεις υπήρχαν τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2019!
Γράφει ο Tedros πάνω από την φωτογραφία, στην οποία βλέπουμε στο βάθος άγαλμα που αναπαριστά την ινδική θεότητα Σίβα, η οποία πατά πάνω σε ένα μωρό, και υπάρχει και στο CERN:
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Κίνα απήλαυσαν μία μακρά και παραγωγική συνεργασία. Ο ΠΟΥ είναι υπερήφανος που υποστήριξε την εκπαίδευση στο εξωτερικό πάνω από 2000 Κινέζων υπαλλήλων Υγείας. Είμαστε ευγνώμονες για την δέσμευση της Κίνας να ενδυναμώσει τα συστήματα Υγείας άλλων χωρών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη ένας Δρόμος».
Η πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», την οποία προωθεί τα τελευταία χρόνια ο Σι, έχει σκοπό η Κίνα να αποκτήσει θαλάσσιες και χερσαίες συνδέσεις με τη νοτιοανατολική και την κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αφρική, χάρη σε ένα δίκτυο υποδομών που χονδρικά ακολουθεί την πορεία του προαιώνιου Δρόμου του Μεταξιού και στόχο έχει να καταστίσει την Κίνα παγκόσμια υπερδύναμη, η οποία θα εκθρονίσει τις ΗΠΑ.
Σε αυτή την κατεύθυνση η συνεργασία με τον ΠΟΥ είναι άψογη! Πάντα υπό το βλέμμα του… Σίβα, το οποίου το άγαλμα δείχνει να βρίσκεται πάντα σε σημεία-κλειδιά.

Ο Σίβα και στο CERN
el.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου