Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ποια Γούτα και ποια Αφρίν; - Αίμα κυλάει στην Αθήνα - Καθημερινά δολοφονίες, απόπειρες και πυροβολισμοί

-->
To αίμα ρέει άφθονο στην χώρα και παρουσιάζεται μια εικόνα την οποία μόνο όσοι είχαμε ζήσει στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Ιταλία είχαμε δει μέχρι τώρα.
Η χθεσινή δολοφονία στις 23:30 στην Κυψέλη, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη 15 δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός.
Μόλις την προηγούμενη ημέρα πάλι είχαν πέσει πυροβολισμοί αυτή την φορά στη συμβολή των οδών Θηβών και Τρεμπεσίνας, στο Περιστέρι όπου ο δράστης πυροβόλησε άτομο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα τον θάνατό του
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα (Κυριακή 25/2).
Το θύμα επέβαινε σε μηχανή όταν δέχθηκε τους πυροβολισμούς του δράστη, ο οποίος, ήταν πεζός.
Η χθεσινή πάντως δολοφονία σοκάρει με την ευκολία με την οποία διαπράχθηκε σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της νύχτας.
Το θύμα διασκέδαζε με την παρέα του στο μπαρ «Χίλιες και Μία Νύχτες», όταν στις 11.30 μπήκαν μέσα δύο άντρες με δύο πιστόλια και άρχισαν να πυροβολούν τον 25χρονο. Αμέσως μετά οι δράστες διέφυγαν με μηχανή στα γύρω στενά, πυροβολώντας μάλιστα στον αέρα για εκφοβισμό, σύμφωνα με πληροφορίες. Μέσα στο μπαρ βρέθηκαν 10 κάλυκες.
Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν και το θύμα κατέληξε.
Οι δράστες φορούσαν κουκούλες.
Πριν 7 ημέρες πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μονοκατοικία στο Χαϊδάρι στις 17.20. Μια γυναίκα αλβανικής καταγωγής η οποία μεταφέρθηκε στο Τζάνειο τραυματίστηκε στο μάγουλο. 
Ενώ η αστυνομία ανέφερε αρχικά πως η 40χρονη πυροβολήθηκε εξώ το σπίτι της στην οδό Αγίας Παρασκεύης στον αριθμό 34 από δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο έπειτα επεσήμανε πως οι πυροβολισμοί έπεσαν μέσα στην οικία και η γυναίκα βγήκε αιμόφυρτη στον δρόμο. 
Η 40χρονη δέχτηκε σφαίρα η οποία διαπέρασε τον λαιμό και εξήλθε από το δεξί μάγουλο!
Στην οικία όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί διέμενε η 40χρονη και ο σύντροφος της ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης 
28 Ιανουαρίου 
Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά έναν άνδρα από την Αλβανία, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ περπατούσε στην οδό Αχαρνών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δύο άτομα που ήταν πάνω σε μηχανή πλησίασαν το θύμα και το πυροβόλησαν στον θώρακα. Ο Αλβανός διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. 
28 Ιανουαρίου
Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε η οδός Λιοσίων όταν άγνωστοι συνεπλάκησαν και πυροβόλησαν συνεχόμενα, τραυματίζοντας σοβαρά έναν άνδρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, 10 -15 άτομα συνεπλάκησαν και έπεσαν τουλάχιστον 9 πυροβολισμοί.
Οι σφαίρες «έπεφταν βροχή», ενώ από τύχη και μόνον δεν υπήρξαν θύματα.
Όλα έγιναν βράδυ Σαββάτου μετά τις 22.00, στη διασταύρωση των οδών Λιοσίων και Ξένου. Ένα σημείο που περνούν πολλά αυτοκίνητα αλλά και πεζοί, ακόμη και  εκείνη τη χρονική στιγμή.
Στο σημείο έφτασαν αμέσως αστυνομικοί που βρήκαν αιμόφυρτο στο δρόμο έναν άντρα. Απέκλεισαν τους δρόμους και ξεκίνησαν την έρευνα. Από το δρόμο συνέλεξαν 9 κάλυκες.
Σύμφωνα με τους κατοίκους έγινε άγρια συμπλοκή, έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί, ενώ μια σφαίρα  καρφώθηκε σε ένα λευκό φορτηγάκι που βρισκόταν στο σημείο. Οι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα από το φορτηγάκι, αλλά και από ένα δεύτερο αυτοκίνητο, όπου οι δράστες ίσως προσπάθησαν να διαφύγουν και από τον  τοίχο ενός γειτονικού καταστήματος.
Ο αλλοδαπός που έφερε τραύμα από σφαίρα, μεταφέρθηκε σε γειτονικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Φως στις έρευνες για την ταυτότητα των δραστών και τους λόγους της συμπλοκής αναμένεται να ρίξουν οι κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων
Και φτάνουμε στην δολοφονία των ημερών: Δολοφονική επίθεση με θύμα τον Βασίλη Στεφανάκο, 57 ετών, ο οποίος είχε «πρωταγωνιστήσει» στο χώρο της νύχτας τις τελευταίες δεκαετίες, σημειώθηκε το απόγευμα Τετάρτης (17/1) στη Λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι.
Δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.
Νοέμβριος 2017
Τρόμος λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου στο Παγκράτι, όπου έπεσαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. 
Οι τραυματίες επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο νοικιασμένο, μέσα στο οποίο οι άγνωστοι δράστες τούς πυροβόλησαν στις 9:35 μ.μ. στη συμβολή των οδών Ευτυχίδου και Βρυάξιδος.
Ο οδηγός κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητο μέχρι τη συμβολή των οδών Υμηττού και Ευτυχίδου, από όπου παρελήφθησαν λίγο αργότερα από ασθενοφόρα .Οι δράστες διέφυγαν πιθανότατα πεζή προς το άλσος Παγκρατίου.
Το ένα από τα θύματα φέρει τραύμα στο στήθος και το άλλο στο πόδι και νοσηλεύονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγο πριν από τους πυροβολισμούς οι επιβάτες του νοικιασμένου αυτοκινήτου είχαν άλλο επεισόδιο με άγνωστο άτομο σε μικρή απόσταση από το σημείο που δέχτηκαν αργότερα την επίθεση. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι πιο συγκεκριμένο γνωστό.
Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο ΙΧ ήταν ένας Έλληνας και ένας Αλβανός. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
Οκτώβριος 2017
Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στην Γλυφάδα μετά τους πυροβολισμούς σε μπαρ, με έναν άνδρα να χάνει την ζωή του. Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να εξιχνιάσει τα βαθύτερα αίτια του εγκλήματος, φοβούμενη έναν πόλεμο μεταξύ «νονών» της νύχτας που μπορεί να έχει πολά θύματα.
Οι πυροβολισμοί έπεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής (08.10.2017) με αποτέλεσμα ένας άντρας να χάσει τη ζωή του και τρία άτομα να τραυματιστούν.
Πρόκειται για κατάστημα που πριν από δυο χρόνια ανήκε σε γνωστό Έλληνα μπον βιβέρ, που ήταν γνωστός για τις κατακτήσεις του στο γυναικείο φύλο. Εκείνος το πούλησε και ένας εκ των μετόχων που το αγόρασαν είναι ο νεκρός.
ο θρίλερ της Γλυφάδας ξεκίνησε να εκτυλίσσεται περίπου στις 04:40 έξω από γνωστό μπαρ της Γλυφάδας και της Μυκόνου, που βρίσκεται επί της οδού Αγγέλου Μεταξά.
Σύμφωνα με πληροφορίες.  δυο άτομα φορώντας κουκούλες περπάτησαν την οδό Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά. Αμέσως έφτασαν στο μπαρ όπου μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον δυο Αλβανών. Ο ένας από τους δράστες πυροβολούσε με πιστόλι και ο άλλος κατά πάσα πιθανότητα με περίστροφο. Στο μαγαζί επικράτησε πανικός από τους πυροβολισμούς ενώ οι δυο άντρες έπεσαν αιμόφυρτοι.
Από εξοστρακισμό τραυματίστηκαν δυο Έλληνες που ήταν θαμώνες. Οι δράστες αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση εξαφανίστηκαν. Οι πιο ψύχραιμοι κάλεσαν τις Αρχές που έσπευσαν στο σημείο.  Ασθενοφόρο μετέφεραν τους δυο Αλβανούς στο Ασκληπείο. Λίγο αργότερα, ο ένας εκ των δυο ξεψύχησε ενώ ο άλλος νοσηλεύεται σοβαρή κατάσταση έχοντας τραύμα στο κεφάλι.  Οι άλλοι 2 που τραυματίστηκαν στα πόδια, μεταφέρθηκαν στο «Γεννηματάς».
Να σημειωθεί ότι ο νεκρός είναι συνιδιοκτήτης του μπαρ
Οκτώβριος 2017
Ήταν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου όταν εντοπίστηκε άγρια δολοφονημένη, στο Β Νεκροταφείο της Αθήνας, μια νεαρή γυναίκα. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της επόμενης ημέρας, ταυτοποιήθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε μια 32χρονη εφοριακό.
Ήταν η Δώρα Ζέμπερη, τη νεαρή κοπέλα που άφησε την τελευταία της πνοή λίγα μέτρα μακριά από το μνήμα παιδικού της φίλου, που είχε φύγει από τη ζωή λίγους μήνες πριν και ήταν ο λόγος της παρουσίας της στο νεκροταφείο.
Μάιος 2017
Kαι να προσθέσουμε την άγρια εκτέλεση για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών η οποία έγινε μεν αρκετού μήνες πριν αλλά καταδεικνύει το επίπεδο ανασφάλειας που κυριαρχεί την χώρα όταν ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα μπροστά σε παιδιά.
Ένας άντρας, πατέρας μαθητή του δημοτικού, έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, στην οδό Σαλώνων στα Γλυκά Νερά, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε ελαφρά και μία γυναίκα, που, όμως, δεν είχε σχέση με την υπόθεση. 
Ο άντρας, ήταν γνωστός στη νύχτα και ήταν ο αθλητής του μπόντι μπίλντινγκ Βασίλης Γρίβας.
Την ώρα που άφηνε το παιδί του στο 2ο δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά δέχτηκε δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ από τέσσερις άντρες με κράνη. 
Εν ολίγοις ο καθένας κάνει ότι θέλει στην χώρα αυτή. Και αυτά είναι τα περιστατικά που μαθαίνουμε γιατί τα έχει καταγράψει η αστυνομία. Πόσες ένοπλες συμπλοκές έχουν συμβεί αλλά δεν έχει υπάρξει καταγγελία για να καταγραφούν;
Η χώρα δυστυχώς θυμίζει... Μπογκοτά και Κάλι.
Δεν είναι αστεία τα πράγματα. Όλοι πλέον νιώθουν ανασφάλεια όταν φεύγουν από το σπίτι τους για το αν θα επιστρέψουν σώοι ή αν θα έχουν την «τύχη» να γίνουν μάρτυρες κάποιου ένοπλου περιστατικού μόνο και μόνο διότι έτυχε να βρίσκονται εκεί.



ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου