Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας «αδειάζουν» τους βουλευτές- Η έξωση του Divani Caravel (φωτό)

-->
Δεκάδες βουλευτές επαρχίας αντιμετωπίζουν την απειλή έξωσης από τα ξενοδοχεία που μισθώνει η Βουλή για την διαμονή τους τις ημέρες που βρίσκονται στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται πως από το 1994 η Βουλή έχει θεσπίζει επίδομα ενοικίου για τους βουλευτές επαρχίας. Το ποσό αυτό δεν το λάμβαναν στο χέρι καθώς οι υπηρεσίες της Βουλής μίσθωναν απευθείας δωμάτια σε κεντρικά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας. Τα τελευταία χρόνια όμως δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας να αυτοδιαχειρίζονται το κονδύλι εφόσον επιθυμούν να νοικιάζουν διαμέρισμα.
Ωστόσο αρκετοί εξακολουθούν να προτιμούν τις υπηρεσίες ξενοδοχείων. Όμως η τουριστική αύξηση της περασμένης χρονιάς και οι προοπτικές για νέο τουριστικό κύμα το ερχόμενο καλοκαίρι οδηγούν αρκετά ξενοδοχεία να ακυρώνουν τις σχετικές συμβάσεις και να προχωρούν σε «έξωση» των βουλευτών.
Ήδη το ξενοδοχείο Divani Caravel κοινοποίησε στις υπηρεσίες της Βουλής πως από 1.5.2018 θα διακόψει την συνεργασία και καλεί τους 36 βουλευτές που διαμένουν εκεί να βρουν αλλού στέγη. 
Μεταξύ αυτών Σάββας Αναστασιάδης, Χρήστος Αντωνίου, Ευαγγελία Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης κ.α.
Η επιστολή με την οποία το Divani Caravel ενημερώνει τη βουλή για την επικείμενη «έξωση»
Οι βουλευτές που διαμένουν στο Divani Caravel και αναζητούν στέγη

(Αρχικό κείμενο 09:35) Η Βουλή μετά την υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου θα κληθεί να αντιμετωπίσει και ένα άλλο θέμα τους επόμενους μήνες, αυτό των ξενοδοχείων. 
Οι βουλευτές της περιφέρειας έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν για τη διαμονή τους στην Αθήνα είτε ένα σπίτι που θα νοικιάσουν, είτε ξενοδοχείο βάσει και του επιδόματος που δικαιούνται.
Ωστόσο πλέον αρκετά ξενοδοχεία του κέντρου στα οποία διαμένουν οι βουλευτές έχουν ανακοινώσει στη Βουλή ότι θα διακόψουν τις συμβάσεις λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης το επόμενο καλοκαίρι. Επομένως οι βουλευτές που διαμένουν σε αυτά πρέπει να βρουν νέα ξενοδοχεία κοντά στο κέντρο. Και εξ αυτού του λόγου η Βουλή είναι αναγκασμένη τώρα υπό τα  νέα δεδομένα να δει συνολικά πως θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα.  

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου