Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Η Τανζανία αποκαλύπτει τα ψέματα του ΠΟΥ – Έστειλαν αίμα γίδας και ορτυκιού για ανθρώπινο

-->
Ο τοπικός Τύπος της Τανζανίας χαρακτήρισε ως «κόλπο» στον οργανισμό: Έστειλε δείγματα γίδας, ενός ορτυκιού και ενός φασιανού στον ΠΟΥ για δοκιμή
Προκαλούν σοκ οι αποκαλύψεις του Προέδρου της Τανζανίας για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την αξιοπιστία του. 
Τους στείλαμε αίμα ως δείγμα από γίδα και ορτύκι και τους είπαμε ότι είναι ανθρώπινο για να εξακριβωθεί εάν… οι άνθρωποι έχουν κορωνοιό; 
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού εκρήγνυται σε ολόκληρη την Αφρική, οι αφρικανοί πολιτικοί έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ καχύποπτοι με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ΠΟΥ. 
Ο πρόεδρος της Τανζανίας John Magufuli αποφάσισε να διερευνήσει εάν ο οργανισμός ήταν τόσο αξιόπιστος όσο ισχυριζόταν.
Ο τοπικός Τύπος της Τανζανίας χαρακτήρισε ως «κόλπο» στον οργανισμό: Έστειλε δείγματα γίδας, ενός ορτυκιού και ενός φασιανού στον ΠΟΥ για δοκιμή.
Και τα τρία δείγματα αναφέρθηκαν θετικά, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι και τα τρία δείγματα ανθρώπινου αίματος έδειξαν ότι είναι θετικά σε κορωνοιό. 
Όταν ο πρόεδρος άκουσε τα νέα, φέρεται να άσκησε κριτική στον ΠΟΥ και έπειτα έδιωξε την οργάνωση από τη χώρα. 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ακόμη δεν έχει σχολιάσει το συμβάν.
Αυτό υποδηλώνει ένα από τα δύο συμπεράσματα: 
1)Είτε ο SARS-CoV-2 που έχει προκαλέσει αμόκ στην Τανζανία είναι πολύ, πολύ πιο μολυσματικό από ότι καταλαβαίνουν οι επιστήμονες ή ο ΠΟΥ αναφέρει λανθασμένα αποτελέσματα 
2)Είτε επίτηδες για να ενισχύσει τον ρόλο του ως Οργανισμός παγκοσμίως μετά τις επιθέσεις που έχει δεχθεί. 
Οι περισσότεροι λογικοί άνθρωποι θα αποδεχόταν πιθανώς το τελευταίο σενάριο ως το πιο ακριβές.
Ο Magufuli έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών αντιπαραθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες. 
Πρόσφατα ζήτησε να αυξηθούν τα αποθέματα ενός βοτάνου που έχει ψευδώς χαρακτηριστεί ως θεραπεία COVID-19 και ξεκίνησε έρευνες για το εάν ο αριθμός των θετικών tests στη χώρα του είναι πολύ υψηλός. 
Η πραγματικότητα είναι ότι η Τανζανία δεν έχει πολλά κρούσματα: έχει καταγράψει μόνο 503 περιπτώσεις και 21 θανάτους. 
Αν και το ποσοστό θνησιμότητας του 4% υποδηλώνει ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων πιθανότατα αριθμεί χιλιάδες.
Ο Πρόεδρος της Τανζανίας Magufuli απέλυσε τον επικεφαλής του εθνικού εργαστηρίου της Τανζανίας, πυροδοτώντας μια πολιτική καταιγίδα. 
Φυσικά, αν και ο Magufuli έχει επικριθεί για την προσπάθειά του να μειώσει τον αντίκτυπο του ιού, η κυβέρνηση μέχρι στιγμής αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πού κατασκευάστηκαν τα tests για τον κορωνοιό. 
Πρόσφατα ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής απέρριψε ισχυρισμούς για ελαττωματικά tests από τον πρόεδρο της Τανζανίας.
Η αναξιοπιστία των tests για COVID-19 που κατασκευάστηκαν στην Κίνα υπήρξε μείζον πρόβλημα για τις ΗΠΑ και για την Ευρώπη, καθώς χώρες και κράτη αναγκάστηκαν να απορρίψουν εκατομμύρια tests που αγοράστηκαν από την Κίνα – και σε υψηλές τιμές - επειδή μόνο το ένα τρίτο έδειξε ότι λειτουργεί. 

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου