Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Το FBI στην Αθήνα για τις μίζες της Novartis

-->
Της Άννας Κανδύλη
Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» έχουν μπει τουλάχιστον έξι στελέχη της ελληνικής Novartis, που βρέθηκαν από τις έως τώρα διασταυρώσεις στη «λίστα των εμβασμάτων» που περιέχουν τα 65 cd. 
Πρόκειται για τη λίστα με χιλιάδες Έλληνες φορολογούμενους, οι οποίοι έκαναν κινήσεις άνω των 300.000 ευρώ σε βάθος δεκαπενταετίας, και ερευνώνται τα τελευταία τρία χρόνια από τη Δικαιοσύνη.
Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν γνωστές στην Ελλάδα από την έρευνα των Αμερικανών και αφορούν τις παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η φαρμακοβιομηχανία για να προωθεί τα προϊόντα της, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου με παραγγελία του προς τον επίκουρό του Γιάννη Δραγάτση ζήτησε να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα όλες οι κινήσεις που έκαναν είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό τα συγκεκριμένα στελέχη την περίοδο 2006-2014.
Τον έλεγχο πραγματοποιούν το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΠ). Η έρευνα εστιάζεται όχι μόνο στο αν δηλώθηκαν και φορολογήθηκαν τα χρήματα, αλλά κυρίως στη διαδρομή που ακολούθησαν, αλλά και πού κατέληξαν. 
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου