Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Στις 14 Φεβρουαρίου η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα

-->

24ωρος αποκλεισμός στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής - Αποκλεισμός της Ε.Ο. από τους αγρότες της Ηλείας  - Μπλόκα στα Χανιά, συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Ο συμβολικός 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, αποτελεί την κύρια κινητοποίηση που αναμένεται να γίνει από τις 12 το μεσημέρι, στην Δυτική Μακεδονία.
   
Στην κινητοποίηση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού και μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρη Μόσχο, θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, από Πρέσπες, Καστοριά και Αμύνταιο, ενώ ο προγραμματισμός είναι να μεταβούν στο σημείο με αγροτικά οχήματα και λίγα τρακτέρ, αφού «η κινητοποίησή μας είναι συμβολική».

Πέραν της προαναφερόμενης κινητοποίησης, σταθερά στα μπλόκα τους παραμένουν οι υπόλοιποι αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Δυτική Μακεδονία, με βασικό αντικείμενο την οργάνωση του κόσμου για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14/2. Βέβαια, παραμένουν με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση που κλείστηκε για την Παρασκευή 10/2, στις 12 το μεσημέρι, με κυβερνητικά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
   
Αγροτικά μπλόκα στη δυτική Μακεδονία έχουν στηθεί στα εξής σημεία: στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα και στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού από τη διασταύρωση Σιάτιστας.
         
Θέση έχουν ήδη πάρει και αυτοί του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας, αλλά και στον κόμβο Μανιακίου.
   
Στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να στηθεί μπλόκο στα Κοίλα Κοζάνης.
 
Αποκλεισμός της Ε.Ο. από τους αγρότες της Ηλείας
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες και στο μπλόκο του Λατιφίου, μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνάντηση με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων προχθές στη Νίκαια.

Γι’ αυτό και σήμερα καλούνται όλοι στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο Λατιφίου, αφενός για να γίνει αποκλεισμός της εθνικής οδού, αφετέρου για να γίνει εκτενής ενημέρωση για τα όσα συζητήθηκαν στη Νίκαια και να καθοριστούν οι κινήσεις σε τοπικό επίπεδο.

«Ραντεβού» στην εφορία Αιγίου δίνουν σήμερα οι αγρότες της Αχαΐας


Ενισχύουν το μπλόκο του Αιγίου οι αγρότες και προχωρούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίες σε τράπεζες και τα γραφεία της ΔΕΗ. 

Συγκεκριμένα αποφάσισαν να συνεχίσουν και να ενισχύσουν το καθημερινό τρίωρο μπλόκο στα βενζινάδικα του Αιγίου από τις 6.30 κάθε απόγευμα.

Επιπλέον οι αγρότες σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Αίγιο, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μητροπόλεως. 

Επίσης θα συμμετάσχουν στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της Αιγιάλειας να δώσουν το δυναμικό τους παρών.

Ανυποχώρητοι και οι αγρότες της Κρήτης
Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες της Κρήτης οι οποίοι συνεχίζουν τη διαμαρτυρία στα μπλόκα ενάντια στα οικονομικά, φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων των αγροτών που συμμετέχουν στα μπλόκα σε επίπεδο Κρήτης βρίσκονται ο κόμβος των Πραιτωρίων στον νομό Ηρακλείου και τα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά.

Οι αγρότες των Χανίων προγραμματίζουν για σήμερα κινητοποίηση που θα περιλαμβάνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων στην Αγυιά. Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες από το μπλόκο των Πραιτωρίων διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Ηράκλειο με τη συμπαράσταση πολλών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό τους. Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στα Λιοντάρια ενώ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα συμμετάσχουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων Ν. Ηρακλείου και το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη».

Στις προθέσεις των αγροτών είναι η διοργάνωση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου σε τοπικό επίπεδο με παγκρήτιο χαρακτήρα αλλά και η συμμετοχή σε εκπροσώπων των αγροτών της Κρήτης σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από την επιτροπή των μπλόκων.


ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου