Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Χαρδαλιάς για τις πλατείες: Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς

-->

«Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις πλατείες - Ποια καταστήματα ξανανοίγουν από αύριο - Οι κανόνες λειτουργίας - Τι θα ισχύσει για εργαζόμενους, μετάβαση στα νησιά και στα σχολεία

Στις «εικόνες που δίνουν την αίσθηση ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό»αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες.«Δεν είναι έτσι» η πραγματικότητα αντέτεινε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως σήμερα «είναι έτσι, επειδή εφαρμόσαμε με πολύ συνέπεια τα μέτρα. Μην μας ξεγελάνε οι σημερινοί αριθμοί κρουσμάτων. Ό,τι κάνουμε σήμερα θα φανεί σε 10-14 ημέρες».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πρόσθεσε πως «τα στοιχεία μπορεί να είναι καλά, γιατί έτσι εφαρμόσαμε τα μέτρα πριν 10-15 ημέρες. Όπου βγούμε ό,τι κάνουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής». Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς και αναφορικά με όσους «συγκεντρώνονται στις πλατείες», αναφέροντας πως «επιχειρούν να αναγάγουν ένα υγειονομικό θέμα σε βαθιά πολιτικό. Ο κορωνοϊός κολλάει με το ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, ψέγοντας τις συναθροίσεις σε πλατείες ως «έλλειψη σεβασμού στις ζωές των ανθρώπων».

Παράλληλα, «η άρση των μέτρων είναι μια μεγάλη πρόκληση, γιατί επιστρέφουμε σε μια νέα καθημερινότητα. Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει και αναπόσπαστο κομμάτι της αποτελούν οι κανόνες: αποστάσεις, πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός, επαναλαμβάνοντας επιχειρήσεις και οδηγίες που υφίστανται από αύριο.

protothema.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου