Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Δεν είναι δυνατόν να κυνηγάμε τις πλατείες ενώ ετοιμαζόμαστε να δεχθούμε εκατομμύρια τουρίστες

-->
Σύμφωνοι, οι εποχές που ζούμε είναι αλλόκοτες. Είναι πρωτόγνωρες για τη γενιά μας. Με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στις γειτονικές μας χώρες δεν μπορείς εύκολα να υποδείξεις το σωστό και το λάθος. Μόνο που εδώ υπάρχει ένα θέμα. Το εδώ είναι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες και η επέμβαση των ΜΑΤ όπως συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στη Κυψέλη.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Η κυβέρνηση πήρε μία απόφαση: Nα άρει τους περιορισμούς από την 4η Μαίου. Έκτοτε ομάδες yolo νεαρών έκαναν την εμφάνισή τους σε αυτοσχέδια πάρτυ στις πλατείες. Η Αθήνα και οι υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας έχουν πολύ όμορφες πλατείες που είναι τόπος συνάντησης των κοινωνιών.
Το να στέλνεις το βράδι τα ΜΑΤ να διώξουν τον κόσμο από τις πλατείες ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αγωνιώδη προσπάθεια για να προσελκύσεις τουρίστες είναι κάπως ασύμβατο.
Δηλαδή εάν πλακώσουν τουρίστες θα στέλνεις τα βράδια τα ΜΑΤ στα σοκάκια της Μυκόνου, στο λιμανάκι της Νάουσας στη Πάρο, στα bar της Σαντορίνης, της Ρόδου και πάει λέγοντας.
Από τη στιγμή που ανοίγεις τη χώρα στους τουρίστες δεν είναι δυνατόν να ψεκάζεις 100 yolo νοματαίους που μαζεύονται στις πλατείες.
Ειδικά από τη στιγμή που ο Σωτήρης Τσιόδρας δηλώνει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός υποχωρεί λόγω ζέστης.
Από τη στιγμή που ανοίγεις τα σχολεία, από τη στιγμή που λειτουργούν οι τράπεζες, από τη στιγμή που δημιουργούνται στη διάρκεια της μέρας ουρές ακόμη και έξω από τα Carpo στο Ψυχικό με ποιο επιχείρημα στέλνεις τα ΜΑΤ στις πλατείες για αντίστοιχο συνωστισμό.
Είναι κρίμα για τον Κυριάκο να πέσει από το Κίνημα Πάμε Πλατεία. Δεν έχουν λογική αυτές οι αντιδράσεις. Οι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για να διασκεδάσουν. Διασκέδαση σημαίνει ξενύχτι, πάρτυ, ποτά, πολυκοσμία. Θα στέλνεις και σ΄αυτούς τα ΜΑΤ;
Το επόμενο ΣΚ θα έχει 40 βαθμούς και όλοι θα είναι στις παραλίες. Πως θα τους αστυνομεύσεις; Δεν υπάρχει λογική εδώ και καλά θα κάνει η κυβέρνηση εάν έχει κάποια λογική να μας την εξηγήσει.
Γιατί είναι πιο επικίνδυνη η πλατεία της Αγίας Παρασκευής από τα σοκάκια της Μυκόνου στη μετάδοση του ιού;
Ε, κρίμα είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση επειδή αποφάσισε να μην αφήνει τον κόσμο που έβγαλε από τα σπίτια του να συχνάζει στις πλατείες.
Χθες βράδι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ «έσπασαν» με χημικά συγκέντρωση 200 με 300 ατόμων στην Κυψέλη, μετατρέποντας για λίγη ώρα την περιοχή σε πεδίο μάχης.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία τουΑγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, όπου ήταν συγκεντρωμένα περίπου 200 με 300 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, αλλά και αντιεξουσιαστές από τα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να απομακρύνουν από το σημείο το πλήθος. Πολλοί κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν, καθώς τα χημικά μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους.
Μετά από ελάχιστα λεπτά έντασης, η συγκέντρωση διαλύθηκε και γύρω στις 2:30, η πλατεία του Αγίου Γεωργίου είχε αδειάσει από κόσμο.
Η αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές.
 

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου