Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Χάος στην Ιταλία, το 10ετές ομόλογο εκτινάχθηκε στο 2,70%, το ελληνικό θα φθάσει 5% - Χρεοκοπία δείχνει το ομόλογο της Folli Follie με 147%

-->
Η εικόνα στα ομόλογα επιδεινώνεται αλλά δεν είναι τόσο χάλια όσο τα εταιρικά ομόλογα της Folli Follie
Το πολιτικό χάος που προκάλεσε ο απαράδεκτος πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας Mattarella απορρίπτοντας για υπουργό οικονομικών τον Savona που υποστήριξαν η Lega και το Κίνημα 5 Αστέρων…οδηγεί την Ιταλία στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 σε νέες εκλογές προκαλώντας πανικό στα ομόλογα. 
Ήδη το 10ετές Ιταλικό ομόλογο εκτινάχθηκε στο 2,70% από 2,36% ενώ στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα π.χ. στην 2ετία ενώ ξεκίνησε στο 0,2880% στην κυριολεξία διαλύθηκε στο 0,93% - άνοδος αποδόσεων σημαίνει πτώση τιμών - 
Η αντίδραση των αγορών είναι υπερβολική καθώς τόσο η Lega του Βορρά όσο και το Κίνημα 5 Αστέρων όπως αποδείχθηκε και από το κυβερνητικό τους πρόγραμμα δεν συζητούν έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ. 
Επίσης και ο Savona όπου ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας του άσκησε veto και τον απέρριψε έχει ταχθεί υπέρ του ευρώ αλλά ζητάει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στην Ευρώπη.
Το γεγονός ότι η Ιταλία οδηγείται πάλι σε εκλογές με βάση τις δημοσκοπήσεις θα ισχυροποιήσει την Lega και το Κίνημα 5 Αστέρων λαμβάνοντας ποσοστά μεταξύ 53% με 55%.... 
Με βάση τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων του τελευταίου διαστήματος προκύπτουν τα εξής 
M5S-EFDD: 30%
LEGA-ENF: 23% (+1) 
PD-S&D: 19% 
FI-EPP: 13% (-1) 
FdI-*: 4% 
LeU-S&D: 2% 
Ncl-*: 1%
 

Τι επόμενες προεκλογικές εβδομάδες θα κυριαρχήσει σκόπιμα η τρομολαγνεία ότι η Ιταλία σχεδιάζει να βγει από το ευρώ προκαλώντας σύγχυση και κρίση στις αγορές μετοχών και ομολόγων. 
Η Lega που υποστηρίζει η Βόρεια Ιταλία και κυρίως ο βιομηχανικός κόσμος, είναι το εθνικιστικό κίνημα της Ιταλίας και αναμένεται να είναι ξανά πρωταγωνιστής στις επόμενες εκλογές. 
Η Ιταλία διαθέτει μεταβατική κυβέρνηση με προσωρινό πρωθυπουργό πρώην στέλεχος του ΔΝΤ έως ότου διεξαχθούν οι εκλογές...ωστόσο δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και δεν τυγχάνει της αποδοχής της κοινωνίας.  
Bigger
Η Ιταλία είναι ξεκάθαρο ότι μπαίνει σε μεγάλη πολιτική περιπέτεια και μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών θα παρουσιάζονται και θα αναφέρονται ακρότητες που θα διχάζουν τους Ιταλούς και θα προκαλούν πανικό στους επενδυτές. 
Ήδη η μεγάλη κρίση στην Ιταλία έχει κάνει ζημία στα ομόλογα της Νοτίου Ευρώπης. 
Το Πορτογαλικό 10ετές ομόλογο έφθασε στο 2,05% και το 2ετές στο 0,19% από αρνητικό που ήταν νωρίτερα. 
Μεγάλη αύξηση αποδόσεων και στα Ισπανικά ομόλογα. 
Η Ελλάδα μια χώρα που ετοιμάζεται να βγει από τα μνημόνια ανίσχυρη εμφανίζει απόδοση 4,47% στην 10ετία στις 28 Μαΐου μια ημέρα όμως που ήταν κλειστή η αγορά. 
Ορισμένοι ξένοι επενδυτές ανησυχούν ότι το ελληνικό 10ετές ομόλογο θα αναρριχηθεί στο 5% για 2 λόγους 
1)Ως αντίδραση στην πολύ άσχημη εικόνα της ιταλικής αγοράς ομολόγων 
2)Θα πιέσουν την Ελλάδα οι επενδυτές μέσω των ομολόγων να ξανασκεφθεί μια πιστωτική προληπτική γραμμή.
Οι αγορές είναι πιθανό να αυξήσουν σημαντικά τα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα με στόχο να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να αλλάξει σχέδια περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια…









Η εικόνα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα επιδεινώνεται αλλά δεν είναι τόσο χάλια όσο τα εταιρικά ομόλογα της Folli Follie

Τα εταιρικά ομόλογα τις Folli Follie εμφανίζουν αποδόσεις Βενεζουέλας στο 147% κοινώς οι κάτοχοι των ομολόγων βλέπουν χρεοκοπία και αδυναμία αποπληρωμής.
Για την ιστορία σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Βενεζουέλας έχουν φθάσει έως το 1039%. 

Το ομόλογο λήξης 2019 εμφανίζει τιμή αγοράς και πώλησης 38,11 μονάδες βάσης με 46,86 μονάδες βάσης που δίνουν απόδοση 147,3%.
Το άλλο ομόλογο σε ελβετικό φράγκο εμφανίζει τιμή 39,30 μονάδες βάσης με 41,20 μονάδες βάσης και απόδοση 37,40% με 35,40%.
Οι αποδόσεις των ομολόγων της Folli Follie δείχνουν χρεοκοπία. 

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου