Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον νέο επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο

-->

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει ήδη παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο για την ανακατάληψη της Ράκα από το ISIS

H κρίση στη Συρία και η δράση της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν αναμένεται να αποτελέσουν τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον νέο επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο, ο οποίος επέλεξε τηνΤουρκία για το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής Προεδρίας, πρόκειται θα συζητηθούν τα θέματα του ΡΥD, της δράσης της οργάνωσης του Γκιουλέν στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, όπως και το θέμα της έκδοσης του ιδίου του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Τουρκία έχει ήδη παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο για την ανακατάληψη της Ράκα από το ISIS και πως και αυτό θα συζητηθεί με τον νέο αρχηγό της CIA.

Ο κ. Καλίν πρόσθεσε ότι σε αυτό το θέμα ο Ντόναλντ Τράμπ εμφανίστηκε θετικός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη με τον Τούρκο ομόλογό του και πως πρόκειται να μελετηθεί αναλυτικά σε αυτή την επίσκεψη.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου