Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κορωνοιός και κατάρρευση μετοχών υποχρεώνουν τους πλούσιους να πουλάνε πίνακες ζωγραφικής

-->
Υπάρχουν πιθανότατα πολλοί συλλέκτες εκεί έξω που αναζητούν ρευστότητα που απλά δεν γνωρίζουν ότι η τέχνη μπορεί να είναι μια γρήγορη διαδρομή για να αντλήσει κανείς ρευστότητα.
Κορωνοιός και κατάρρευση αγορών οδηγούν τους πλούσιους στην ανάγκη να βρουν ρευστότητα και πουλάνε πίνακες ζωγραφικής και διαμάντια 
Με τις παγκόσμιες μετοχές να κατακρημνίζονται, οι εξαιρετικά πλούσιοι ζητούν όλο και περισσότερη χρηματοδότηση με ενέχυρο έργα τέχνης.
Το Bloomberg σημειώνει ότι ένας πελάτης της Fine Art Group της Νέας Υόρκης ζήτησε χρηματοδότηση έναντι ενός πίνακα ζωγραφικής ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Jean-Michel Basquiat, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά συνετρίβη τις τελευταίες εβδομάδες. 
Ταυτόχρονα, μια κορυφαία γκαλερί του Λονδίνου ανέφερε ότι ένας συλλέκτης ήθελε να πουλήσει τη συλλογή έργων τέχνης του για γρήγορο χρήμα. 
Έπειτα ένας Ελβετός πελάτης ζήτησε χρηματοδότηση προσφέροντας διαμάντια αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Freya Stewart, επικεφαλής του τμήματος χρηματοδότησης τέχνης του Fine Art Group, δήλωσε ότι καθώς η χρηματιστηριακή αγορά έπεσε, ο αριθμός των αιτήσεων για δάνεια υπέρ της τέχνης διπλασιάστηκε
Καθώς οι πιστωτικές αγορές παγώνουν και η πανδημία σοκάρει τον κόσμο, οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης μέσω δανεισμού δίνοντας πίνακες ζωγραφικής του Picasso και Warhol.
Ο Evan Beard, ο οποίος διαχειρίζεται τις δραστηριότητες της National Art Services στην Bank of America, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση της τέχνης είναι δημοφιλής σε περιόδους αστάθειας της αγοράς. 
Υπάρχουν πιθανότατα πολλοί συλλέκτες εκεί έξω που αναζητούν ρευστότητα που απλά δεν γνωρίζουν ότι η τέχνη μπορεί να είναι μια γρήγορη διαδρομή για να αντλήσει κανείς ρευστότητα. 

bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου