Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Συναγερμός στην Ουχάν – Τεστ σε όλο τον πληθυσμό μετά τα πέντε νέα κρούσματα

-->
Tο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην Κίνα, η πόλη Γουχάν, σχεδιάζει να προχωρήσει σε διαγνωστικά τεστ νουκλεϊκού οξέος μέσα σε διάστημα 10 ημερών, σε όλον τον αστικό ιστό, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters και με δυο πηγές που έχουν γνώση της κατάστασης.
Η κάθε συνοικία της πόλης κλήθηκε να παρουσιάσει ένα λεπτομερές σχέδιο εξετάσεων μέχρι αύριο Τρίτη, για την αντίστοιχη περιοχή τους, αναφέρει αυτό το έγγραφο.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Γουχάν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες να σχολιάσουν αυτήν την εξέλιξη.
Το Σαββατοκύριακο στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αναφέρθηκαν πέντε νέες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, για πρώτη φορά μετά την άρση της πολύμηνης καραντίνας, στις 8 Απριλίου.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για 17 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, τα επτά «εισαγόμενα», αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από την 28η Απριλίου.
Τα επτά «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί, ήταν αυξημένα κατά πέντε σε σύγκριση με την προηγουμένη.
Από τα δέκα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα πέντε αναφέρθηκαν στην Γουχάν, τη μεγαλούπολη όπου έκανε την εμφάνισή του ο SARS-CoV-2 στα τέλη του 2019. Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώνονται στη μητρόπολη από την 11η Μαρτίου. Τρία κρούσματα αναφέρθηκαν στην Τζιλίν, ένα στη Λιαονίνγκ και ένα στη Χεϊλονγκτζιάνγκ.
Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, πάντα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.
Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 12, από 20 την προηγουμένη.
Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 82.918, ενώ ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.633, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου