Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ιστορική αποκάλυψη: Το διαμέρισμα που νοίκιαζε ο Χίτλερ για 10 χρόνια, ανήκε σε Εβραίο

-->

Το αποτυχημένο πραξικόπημα της Βαϊμάρης, η φυλάκισή του το 1923 και οι επισκέψεις των Μπούχλερ και Φρικ, εκ των βασικών στελεχών της ναζιστικής Γερμανίας

Έχουν περάσει πάνω από 70 χρόνια από την πτώση της ναζιστικής Γερμανίας και τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ. Παρόλα αυτά, η πληθωρική προσωπικότητα του ανθρώπου που προκαλέσε τη μεγαλύτερη δυστυχία στην ιστορία της Ευρώπης εξακολουθεί να απασχολεί τους ιστορικούς. Ένας Γερμανός ερευνητής, αποκάλυψε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ, γνωστός για το μένος του εναντίον των Εβραίων, νοίκιαζε για σχεδόν μία 10ετία ένα σπίτι, το οποίο ανήκε σε Εβραίο ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με τον Paul Hoser, ο Αδόλφος Χίτλερ ζούσε στη διεύθυνση Thierschstrasse 41, στην περιοχή Λέχελ του Μονάχου, από το 1920 έως και το τέλος του 1929. Στο διάστημα αυτό διετέλεσε για έναν χρόνο έγκλειστος σε φυλακή, για το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Βαυαρία.



Όπως αναφέρει ο Γερμανός ιστορικός, ιδιοκτήτης του σπιτιού από το 1921, ήταν ο Εβραίος Ούγκο Έρλανγκερ. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Χίτλερ αντιμετώπιζε τον σπιτονοικοκύρη του με ευγένεια, παρουσιάζοντας ένα προσωπο εκ διαμέτρου αντίθετο με εκείνου του ορκισμένου εχθρού των Εβραίων.

Ο Έρλανγκερ ήταν πολέμου όπως ο Χίτλερ και είχαν πολλά κοινά να συζητήσουν. Ήταν φαρμακοποιός και διατηρούσε το δικό του μαγαζί. Σε εκείνο το σπίτι ζούσε, όταν το 1923, μαζί με άλλους φανατικούς, θέλησε να ρίξει την κυβέρνηση της Βαϊμάρης.

Το κτίριο στο Μόναχο όπως είναι σήμερα



Όπως αναφέρει ο Γερμανός ιστορικός, το δωμάτιο του Χίτλερ μετατράπηκε σύντομα σε «ναζιστική φωλιά». Ένας από τους πιο συχνούς επισκέπτες ήταν ο Φίλιπ Μπούχλερ, ο οποίος το 1939, έλαβε την εντολή από τον Γερμανό τότε ηγέτη, να διευθύνει το μυστικό πρόγραμμα ευθανασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η αρρώστια και η αδυναμία του ανθρώπινου είδους, όπως έλεγε.

Ένας άλλος επισκέπτης ήταν ο Βίλχελμ Φρικ, ο οποίος ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών της ναζιστικής Γερμανίας και κρεμάστηκε δημόσια θέα το 1946, στη Νυρεμβέργη, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Επίσης, ο Αδόλφος Χίτλερ δεχόταν πολλές επισκέψεις από γυναίκες. 



ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου