Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Σαν Μπερναντίνο των ΗΠΑ - 2 νεκροί και 2 τραυματίες

-->

Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας και αυτοκτονίας, δήλωσε η αστυνομία - Νεκροί ο δράστης και μία δασκάλα - Δύο μαθητές τραυματίες στο νοσοκομείο

Συναγερμός στην αστυνομία του Σαν Μπερναρντίνο των Ηνωμένων Πολιτειών σήμανε τη Δευτέρα, μετά τις αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολικό συγκρότημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερα άτομα δέχθηκαν πυρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας, πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας και αυτοκτονίας. Εκτός του δράστη, από τις σφαίρες τραυματίστηκαν δύο μαθητές και ένας δάσκαλος.

Λίγα λεπτά αργότερα, ανακοινώθηκε ότι τόσο ο δράστης, όσο και μία δασκάλα κατέληξαν, ενώ τα δύο παιδιά που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο βρίσκονται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε μία αίθουσα διδασκαλίας, στο σχολείο North Park. Το σχολείο εκκενώθηκε και αποκλείστηκε, ενώ αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο παρακείμενο κάμπους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, που φαίνεται να σχετίζεται με μια ενδοοικογενειακή διαμάχη, σημειώθηκε στην πόλη του Σαν Μπερναρτίνο που δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της επίθεσης της 2ας Δεκεμβρίου του 2015 με 14 νεκρούς και 21 τραυματίες, όπου ένα ζευγάρι, που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης σε κέντρο για ασθενείς με αναπηρία. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε χαιρετίσει την επίθεση, αποκαλώντας τους δράστες "στρατιώτες" της.






ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου