Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Strategic Culture: Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, ή η ίδια η Κίνα ευθύνονται;; για τη δημιουργία του Covid-19

-->
Το Strategic Culture Foundation, παραθέτει όλα τα σενάρια - εκδοχές – θεωρίες «γέννησης» της πανδημίας που απειλεί τον πλανήτη, αλλά έχει μέχρι στιγμής πλήξει σοβαρά μόνο δύο κράτη: την Κίνα και το Ιράν
Όλο και αυξάνονται οι πιθανότητες η επιδημία του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) να προκαλέσει οικονομική ύφεση, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως. Χρειάστηκαν περίπου 60 ημέρες από τη στιγμή που μια μυστηριώδης και προηγουμένως άγνωστη ασθένεια, που ξεκίνησε για πρώτη φορά από τη Wuhan της Κίνας, για να αποφασίσει η Fed των ΗΠΑ να προχωρήσει σε μείωση κατά 50 μονάδες βάσης των επιτοκίων στις 3 Μαρτίου.
Και το ακόμη πιο ασυνήθιστο, είναι πως η Fed κινήθηκε δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προσεχή προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής καθορισμού επιτοκίων.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτές τις 60 ημέρες είναι ζοφερή, επισημαίνει σε ανάλυσή του το Strategic Culture Foundation (SCF), εξετάζοντας τα σενάρια - εκδοχές – θεωρίες,
της «γέννησης» αυτής της πανδημίας.

Από τα ζώα; Μικρή αποδοχή της άποψης
Η πιο διαδομένη άποψη είναι πως προήλθε από μικροοργανισμό στο σώμα ζώων όπως η άγρια ​​νυχτερίδα που θεωρείται βρώσιμη στην επαρχία Wuhanκαι καταναλώθηκε από κάτοικο της.
Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις που αμφισβητούν αυτή την άποψη γιατί σε όλες τις γειτονικές της Wuhan επαρχίες, όπου οι άγριες νυχτερίδες αφθονούν και μάλιστα σε μεγαλύτερους πληθυσμούς, δεν εμφανίστηκαν μεγάλα κρούσματα της νόσου.

Προϊόν για βιολογικό πόλεμο
Εξ' αυτού αλλά και άλλων παραγόντων, άρχισε να διαχέεται και υποστηρίζεται η άποψη ότι ο κορωνοϊός δεν εμφανίστηκε φυσιολογικά με μετάλλαξη κάποιου άλλου στελέχους, αλλά μάλλον παράχθηκε σε εργαστήριο, πιθανώς ως παράγοντας βιολογικού πολέμου.
Αρκετές αναφορές υποδεικνύουν ότι υπάρχουν στοιχεία του ιού που σχετίζονται με τον ιό HIV, τα οποία δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν φυσικά.
Εάν είναι σωστό ότι ο ιός είχε αναπτυχθεί ή ακόμα και παραχθεί για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο, είναι πολύ εύκολο να υποστηριχθεί πως η διαφυγή από το Εργαστήριο του Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan και στο ζωικό και ανθρώπινο πληθυσμό, θα μπορούσε να ήταν τυχαία.
Οι τεχνικοί που εργάζονται σε τέτοια περιβάλλοντα υποστηρίζουν ότι συχνά παρατηρούνται «διαρροές» από τα εργαστήρια.

Είναι δημιούργημα του Trump για να «χτυπήσει» την Κίνα 
Υπήρξαν κάποιες εικασίες ότι, καθώς η διοίκηση Trump θέτει διαρκώς το ζήτημα της αυξανόμενης κινεζικής παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας ως άμεσης απειλής για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και οικονομική κυριαρχία, είναι πιθανό η Ουάσινγκτον να δημιούργησε και να εξαπολύσει τον ιό σε μια προσπάθεια να «πετσοκόψει» την αναπτυσσόμενη οικονομία του Πεκίνου και τη στρατιωτική της δύναμη
Είναι βέβαιο ότι είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ακόμη και ο Λευκός Οίκος του Trump θα έκανε κάτι τόσο απερίσκεπτο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν προηγούμενα που στηρίζουν μια τέτοια θεωρία. 
Το 2005-9 οι αμερικανικές και ισραηλινές κυβερνήσεις ανέπτυξαν κρυφά έναν ιό για υπολογιστή που ονομάζεταιStuxnet, ο οποίος προοριζόταν να βλάψει τα συστήματα ελέγχου και λειτουργίας των ιρανικών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται στο πυρηνικό ερευνητικό πρόγραμμα της χώρας.
 Σίγουρα, η Stuxnet προοριζόταν να βλάψει τους υπολογιστές, όχι να μολύνει ή να σκοτώνει ανθρώπους, αλλά οι ανησυχίες ότι θα διαδοθούν και θα κινηθούν για να μολύνουν υπολογιστές εκτός του Ιράν αποδείχθηκαν ακριβείς,καθώς εξαπλώθηκαν σε χιλιάδες Η / Υ εκτός Ιράν, σε χώρες όπως η Κίνα, η Γερμανία, το Καζακστάν και η Ινδονησία.

Ο ρόλος του Ισραήλ, η τετραετείς έρευνες και η ανακάλυψη του εμβολίου τόσο σύντομαΑναπόφευκτα υπάρχει και μια ισραηλινή ιστορία που θα μπορούσε απλώς να ρίξει φως στο τι συμβαίνει στην Κίνα. 
Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ερευνών Γαλιλαίου του Ισραήλ ισχυρίζονται τώρα ότι θα έχουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε λίγες εβδομάδες, οι οποίες θα είναι έτοιμες για διανομή και χρήση εντός 90 ημερών. 
Το Ινστιτούτο ισχυρίζεται ότι ερευνά επί τετραετίας τον κορωνοϊό των πτηνών με  χρηματοδοτήσεις από τα Υπουργεία Επιστήμης και Τεχνολογίας και Γεωργίας του Ισραήλ. 
Υποστηρίζουν ότι ο ιός είναι παρόμοιος με το στέλεχος που έχει μολύνει τους ανθρώπους, γεγονός που οδήγησε σε ανακαλύψεις στην ανάπτυξη μέσω γενετικών χειρισμών, αλλά ορισμένοι επιστήμονες είναι σκεπτικοί ότι ένα νέο εμβόλιο θα μπορούσε να παραχθεί τόσο γρήγορα ώστε να αποφευχθεί ένας ιός που γεννήθηκε μόλις πρόσφατα. 
Έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι ακόμα και αν αναπτύσσεται ένα εμβόλιο θα πρέπει κανονικά να δοκιμαστεί για παρενέργειες, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί πάνω από ένα χρόνο και περιλαμβάνει τη χρήση του σε μολυσμένους ανθρώπους.

ΗΠΑ - Ισραήλ, μαζί τον έφτιαξαν
Εάν κάποιος υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ έβαλαν το χέρι τους στη δημιουργία του κορωνοϊού στις εγκαταστάσεις του κέντρου έρευνας βιολογικών όπλων του στο Ft Detrick Maryland, το πιθανότερο είναι ότι το Ισραήλ ήταν συνεργάτης στο έργο. 
Η βοήθεια για την ανάπτυξη του ιού θα εξηγούσε επίσης πώς οι Ισραηλινοί επιστήμονες κατάφεραν να διεκδικήσουν επιτυχία στη δημιουργία ενός εμβολίου τόσο γρήγορα, πιθανώς επειδή ο ιός και μια θεραπεία για αυτό αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα.

Πολιτικές συνέπειες
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν σαφείς πολιτικές συνέπειες στην εμφάνιση του κορωνοϊού, και όχι μόνο στην Κίνα. 
Στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, που κατηγορείται ήδη για ψέματα για τον ιό και υπάρχουν διάφορα σενάρια στις επικρατούσες δημοσιεύσεις, οι οποίες διαμαρτύρονται για τον πιθανό αντίκτυπο στις εκλογές το 2020. 
Αν η οικονομία βυθιστεί μαζί με το χρηματιστήριο, για τον Trump το βήμα αυτό, συνιστά μέγα σφάλμα. 
Εάν η συγκράτηση και η θεραπεία της ίδιας της νόσου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πάει καλά, θα μπορούσε επίσης να υπάρξει μια σημαντική αντίδραση, ιδιαίτερα καθώς οι Δημοκρατικοί προωθούν τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης. 
Αξιωματούχος υποστηρίζει, ωστόσο, ότι η ασθένεια και η βύθιση της οικονομίας δεν θα έχουν σημασία όσο υπάρχει ανάκαμψη πριν από τις εκλογές, αλλά πολλά μπορούν να συμβούν τους επόμενους οκτώ μήνες.

Εθνική Ασφάλεια - Ο κορωνοϊός έπληξε μόνο ΔΥΟ χώρες πολύ σοβαρά: Κίνα και Ιράν
Και εδώ μπαίνει το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας / εξωτερικής πολιτικής όπως φαίνεται τόσο από την Ιερουσαλήμ όσο και από την Ουάσινγκτον. 
Είναι δύσκολο να εξηγηθεί ο λόγος για τον οποίο ο κορωνοϊός έπληξε μια χώρα, ιδιαίτερα εκτός της Κίνας, πολύ σοβαρά:  Το Ιράν, τον συχνά αναφερόμενο εχθρό και των δύο των Η.Π.Α. και του Ισραήλ. 
Ο αριθμός των περιπτώσεων κορωνοϊού του Ιράν εξακολουθεί να αυξάνεται, με περισσότερες θετικές δοκιμές να επιβεβαιώνονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους το περασμένο Σάββατο. 
Υπήρχαν 205 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ισχυριστεί συνολικά 593 με 43 θανάτους, αν και ανεπίσημες νοσοκομειακές αναφορές δείχνουν ότι οι θάνατοι είναι πραγματικά πάνω από 100. 
Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από τον ιό εκτός της Κίνας.
Τουλάχιστον πέντε Ιρανοί βουλευτές του Κοινοβουλίου έχουν επίσης δοκιμαστεί θετικά εν μέσω αυξανόμενου αριθμού υπαλλήλων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Ο αντιπρόεδρος του Ιράν Masoumeh Ebtekar και ο υπουργός Υγείας Iraj Harirchi είχαν επίσης επιβεβαιωθεί προηγουμένως με τον ιό.

Κάποιοι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευτυχείς να μαθαίνουν για τους ιρανικούς θανάτους. 
Ο κ. Mark Dubowitz, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος για την Προάσπιση των Δημοκρατιών (FDD) με έδρα την Ουάσινγκτον που συνδέεται με το Ισραήλ, επικρότησε την Τρίτη 3/3 την άποψη που κυκλοφόρησε στο Twitter ότι, «ο κορωνοϊός έχει κάνει αυτό που οι αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις δεν μπορούσαν: να κλείσουν τις εξαγωγές εκτός πετρελαίου»
Εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης απάντησε ότι, «Είναι ντροπή και απολύτως απάνθρωπο να χειροκροτείτε την εξάπλωση ενός θανατηφόρoυ ιού - και να απολαμβάνετε να βλέπετε τους ανθρώπους να υποφέρουν από αυτό». 
Ο Dubowitz ανταπάντησε πως «η Τεχεράνη «εξάπλωσε την τρομοκρατία» στη Μέση Ανατολή και τώρα «εξαπλώνει τον κορωνοϊό.
Οπότε, όπως καταλήγει η έκθεση του SCF, ο κορωνoϊός είτε εμφανίστηκε φυσικά, είτε βγήκε από λάθος εργαστηρίου στην ίδια την Κίνα, είτε, ακόμη χειρότερα σκόπιμα, από το Ισραήλ ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Αν κάποιος υποψιάζεται ότι το Ισραήλ και / ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, τότε η πρόθεση είναι σαφώς να δημιουργηθεί ένα βιολογικό όπλο που θα βλάψει δύο έθνη που έχουν χαρακτηριστεί ως εχθροί. 
Αλλά ο κορωνοϊός δεν μπορεί να περιοριστεί εύκολα και είναι σαφές ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν από αυτό. 
Δυστυχώς, όπως και με το Stuxnet, όταν το τζίνι βγει από το λυχνάρι είναι πολύ δύσκολο να το μαζέψεις μέσα ξανά.

bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου