Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Haaretz: Το Ισραήλ εξετάζει πλήρη έλεγχο της ατομικής ελευθερίας λόγω κορωνοιού

-->
Το Ισραήλ εξετάζει πλήρη έλεγχο της ατομικής ελευθερίας λόγω κορωνοιού εξέλιξη που σίγουρα σοκάρει


Αυτή θα είναι η επόμενη εξέλιξη μετά την καραντίνα;


Το "ισραηλινό πρότυπο" θα είναι σύντομα η πραγματικότητα σε ολόκληρη τη Δύση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού;


Αφού ο πρωθυπουργός Netanyahu ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι αρχές θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία και τα συστήματα αντιτρομοκρατίας της χώρας για την καταπολέμηση του "αόρατου εχθρού" του Covid-19, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τώρα ότι η κυβέρνηση εξετάζει πραγματικά να ελέγξει πλήρως την ελευθερία των πολιτών όπως αναφέρει η εφημερίδα Haaretz.


Ο επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας του Ισραήλ παροτρύνει στην Υποεπιτροπή της Knesset (κοινοβούλιο Ισραήλ) ότι είναι επείγουσα ανάγκη να ελεγχθούν πλήρως και να παρακολουθούνται επίσης πλήρως για όσους υπάρχουν ενδείξεις ότι φέρουν τον κορωνοιό , να υπάρξει πλήρης παύση των προσωπικών ελευθεριών.


Οι ανησυχητικές παρατηρήσεις του επικεφαλής της δημόσιας υγείας προκάλεσαν την οργή των νομοθετών.
Η «παύση των προσωπικών ελευθεριών», δεν θα περιοριστεί σε μια απλή απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά σε μια συνολική απομόνωση αναφέρει η  Haaretz:Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας, προσπάθησαν να πείσουν τα μέλη των επιτροπών να δώσουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν «ειδικά τεχνολογικά μέσα» ώστε να απομονώσουν όσους νοσούν με πλήρη κατάργηση των ατομικών ελευθεριών.


Στο Ισραήλ υπάρχουν ήδη πολλές αντιδράσεις ωστόσο ο κίνδυνος είναι να ελεγχθούν οι ατομικές ελευθερίες με το πρόσχημα του κορωνοιού.

bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου