Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

«ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟ ΔΝΤ»! Μήνυμα Λαγκάρντ σε Ντάϊσελμπλουμ, Τσακαλώτο και Στουρνάρα

-->
Μήνυμα σε Ντάισελμπλουμ, Τσακαλώτος και Στουρνάρας, έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις τους για την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπάθησε να είναι ο αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας στην τελευταία αξιολόγηση για την Ελλάδα. Όταν εκδίδουμε μια έκθεση όπως αυτήν της Ελλάδας, συμβάλλουμε στη διαφάνεια», υποστήριξε η Λαγκάρντ σε ομιλία που έδωσε για τη διαφάνεια σε εκδήλωση του Atlantic Council.
«Οι άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν με τα συμπεράσματα μας, αλλά είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι, με ξεκάθαρη δέσμευση να είμαστε ένα έμπιστος σύμβουλος και ένας αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου. Δεν παρουσιάζουμε τα πράγματα καλύτερα από ότι είναι, τόνισε.
«Ναι, δεχόμαστε συχνά κριτική και από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά αναγνωρίσαμε τις τεράστιες θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό. Αλλά αυτό που τονίζουμε στην έκθεση είναι πως ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοστεί», επισήμανε η κα. Λαγκάρντ αναφερόμενη σε ασφαλιστικό και φορολογικό.
Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα έχει πολλή δουλειά να κάνει στο μέτωπο των στατιστικών μεγεθών, καθώς όπως είπε, συχνά προχωρά σε σημαντικές αναθεωρήσεις των στοιχείων. Ειδικότερα, η κα. Λαγκάρντ ανέφερε πως η έλλειψη δημοσιονομικής διαφάνειας ήταν ξεκάθαρα ένας από τους παράγοντας που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση το 2010. Η ίδια τόνισε πως από τότε έχουν βελτιωθεί πολλά, αλλά πρόσθεσε πως δεν είναι σίγουρα πως η δουλειά έχει ολοκληρωθεί πλήρως.
Η Λαγκάρντ ανέφερε ακόμα πως όταν μια κυβέρνηση δεν οικειοποιείται ένα πρόγραμμα διάσωσης, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου