Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΛΕΠΕΝ! Εθνικό νόμισμα μετά το Frexit !

-->
Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει ένα ενιαίο νόμισμα ακόμα και αν η Γαλλία αποχωρήσει από το ευρώ, δήλωσε την Τρίτη η Μαρίν Λεπέν, αλλάζοντας την αρχική της θέση.
Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου ζητάει εδώ και καιρό ένα «Frexit», μια έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος.
Ωστόσο, σε δηλώσεις της στο BFMTV η κα. Λεπέν ανέφερε ότι μετά από ένα τέτοιο δημοψήφισμα, η Ευρώπη θα έπρεπε να διατηρήσει ένα ενιαίο νόμισμα.
«Θέλω ένα εθνικό νόμισμα με το ευρώ ως κοινό νόμισμα» σημείωσε η κα. Λεπέν στο BFMTV. «Πως ήταν το ECU;» πρόσθεσε η ίδια.
Σύμφωνα με το Politico, ήταν η πρώτη φορά που η Λεπέν αναγνωρίζει έστω και έμμεσα, ότι μια μονομερής αποχώρηση από το ευρώ θα προκαλούσε νομισματικές αναταράξεις, τις οποίες θα απέτρεπε ένα νόμισμα σαν το ECU.
Οικονομικός σύμβουλος της Λεπέν δήλωσε στο Politico ότι η θέση της για το νόμισμα δεν έχει αλλάξει ριζικά. Μια επιστροφή στο ECU, στο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών που υπήρχε πριν το ευρώ, είναι μια από τις διάφορες επιλογές που εξετάζονται σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, τόνισε ο ίδιος.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου