Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την Ιορδανία – Ετοιμάζεται εξέγερση των Αράβων με συνδρομή Χεζμπολάχ, Χαμάς και Ιράν

-->
Ολοκληρωτική εξέγερση των Αράβων ετοιμάζεται στην Μέση Ανατολή μετά την ειλημμένη απόφαση Τραμπ να μετακινήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής.

«Φωτιά και και λάβα θα χυθεί» όταν οι ΗΠΑ κάνουν πράξη την απόφαση τους , προειδοποιούν οι πάντα «μετριοπαθείς Ιορδανοί .

Το χασεμιτικό βασίλειο της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι εάν οι ΗΠΑ μετακινήσουν την πρεσβείας τους από το Τελ –Αβίβ στην Ιερουσαλήμ αυτό θα ξεπερνούσε την «κόκκινη γραμμή», επηρεάζοντας όλο το πλέγμα της συνεργασίας και ασφάλειας , και παραβιάζοντας όλα τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που δεν αναγνωρίζουν Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους.

Ο Ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωτεύουσα Αμμάν προειδοποίησε για «καταστροφικές» συνέπειες εάν ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος Ν.Τραμπ κάνει πράξη την υπόσχεση του και μετακινήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.


«Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των περιφερειακών συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας», δήλωσε ο υπουργός πληροφοριών Μοχάμεντ Μομανί στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press .

«Η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ εμπίπτει στην «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει η Ιορδανία, και θα «πυροδοτούσε αραβικές εξεγέρσεις σε πολλές χώρες , χρησιμεύοντας ως ένα «δώρο για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Ιορδανία θα χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά πολιτικά και διπλωματικά μέσα για να αποτρέψει μια τέτοια απόφαση.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε σαφή και περιεκτική «προειδοποίηση» των φιλο-αμερικανών Ιορδανών στις ΗΠΑ ότι θα βάλουν «μπουρλότο» στην Μ.Ανατολή, βυθίζοντας την περιοχή σε έναν πόλεμο χωρίς τέλος.

Οι ΗΠΑ θεωρούν την φιλοδυτική Ιορδανία ως ένα σημαντικό σύμμαχο στην ταραγμένη Μέση Ανατολή. Το χασεμιτικό βασίλειο είναι βασικό μέλος της συμμαχίας στην Συρία και το Ιράκ υπό αμερικανική ηγεσία, και διατηρεί διακριτικά στενούς δεσμούς ασφάλειας και με το Ισραήλ.

Η Ιορδανία έχει επίσης μερίδιο στην Ιερουσαλήμ, που χρησιμεύει ως θεματοφύλακας του τρίτου ιερού βωμού του Ισλάμ στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Για την ιστορία , το Ισραήλ κατέλαβε την ανατολική Ιερουσαλήμ από την Ιορδανία το 1967 και την προσάρτησε στο νέο κράτος. Η πόλη αποτελεί ιερό μέρος για τους Χριστιανούς, τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους ταυτόχρονα.

Ο Ιορδανός υπουργός, δήλωσε ότι η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ , θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής κατάστασης. Προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι πολλές χώρες της περιοχής θα «σκεφτούν διαφορετικά πράγματα και βήματα» που πρέπει να λάβουν, προκειμένου να σταματήσουν αυτό από το να συμβεί».

Τον περασμένο μήνα, ο σύμβουλος του Τραμπ Kellyanne Conway μίλησε για ειλημμένη απόφαση όσον αφορά την μετακίνηση της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, η οποία αποτελεί «πολύ μεγάλη προτεραιότητα» για τον εκλεγέντα Πρόεδρο.

Οι Παλαιστίνιοι την ίδια στιγμή επιθυμούν να ιδρύσουν εκεί την πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους, και έχουν σύμμαχό τους διάφορα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών . Οι περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, διατηρούν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Ο N.Τραμπ μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ για να κατασκευαστεί ο Τρίτος Ναός του Σολομώντα – Έβγαλε τους S-300 το Ιράν και πάει πόλεμο), είχαμε τονίζει το τεράστιο παρασκήνιο που παίζεται εδώ και καιρό με αυτό το θέμα και τα σχέδια των Ισραηλινών για τον τρίτο ναό του Σολομώντα .

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποτελεί την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού κράτους από τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε, ότι το ανώτατο ιουδαϊκό συμβούλιο (Σανχεντρίν) έχει καλέσει το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον νεοεκλεγέν πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εκπληρώσουν την βιβλική εντολή και τον ρόλο τους με την ανακατασκευή του εβραϊκού Ναού στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ραβίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος του συμβουλίου Σανχεντρίν, επικοινώνησε με το πρακτορείο ειδήσεων Breaking Israel News για να ανακοινώσει ότι ο Τράμπ πριν την εκλογή του έχει υποσχεθεί να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, κάτι όμως που θα βάλει ‘φωτιά» στην Μέση Ανατολή.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι Χεζμπολάχ και Χαμάς ήδη «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους και προετοιμάζονται για ολοκληρωτικό πόλεμο με την συνδρομή χιλιάδων Ιρανών φανατισμένων έως το κόκκαλο φρουρών της επανάστασης εναντίον του Ισραήλ .

Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος για τους Εβραίους αποτελεί η σκληροτράχηλη Χεζμπολάχ , η οποία έχει ιδρύσει τακτικό στρατό εμπειροπόλεμο στο αστικό πόλεμο , εξοπλισμένο ικανοποιητικά για μάχες πεζικού , ο οποίος διαθέτει μεγάλο αντιαρματικό οπλοστάσιο λίαν επικίνδυνο για τα ισραηλινά άρματα μάχης.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι καμία από όλες τις πλευρές δεν πρόκειται να κάνει πίσω….οπότε αναμένονται εξελίξεις λίγο μετά την ορκωμοσία του Τραμπ σε λίγες ημέρες.



pentapostagma

katohika.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου