Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Η Ιαπωνία μαρκάρει τους ηλικιωμένους που έχουν άνοια με QR Codes για άμεση αναγνώριση – Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

-->
Μια ιαπωνική πόλη θέσπισε έναν πρωτότυπο τρόπο για να παρακολουθεί τους ηλικιωμένους με άνοια, οι οποίοι έχουν την τάση να χάνονται, σημαδεύοντας τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών τους με αναγνώσιμους κωδικούς QR.

Καλλιεργείται παντού όλο και περισσότερο η νοοτροπία της εξάρτησης όλων μας από την τεχνολογία και η προώθηση της εμφύτευσης μικροτσίπ και άλλων συσκευών στο ανθρώπινο σώμα. Ο κόσμος είναι πολύ κοντά στην αποδοχή των εμφυτεύσιμων μικροσυσκευών, ώστε να ελέγχει πωλήσεις, συναλλαγές, ιατρικά αρχεία και συσκευές.

Μια εταιρεία στην Iruma, βόρεια του Τόκιο, ανέπτυξε μικροσκοπικά αυτοκόλλητα νυχιών, καθένα από τα οποία φέρει έναν μοναδικό αριθμό ταυτότητας για να βοηθήσει οικογένειες να βρουν χαμένα αγαπημένα πρόσωπα, σύμφωνα με το γραφείο κοινωνικής πρόνοιας της πόλης.

Η αυτοκόλλητη σφραγίδα για τα νύχια, με κώδικα QR – μέρος μιας δωρεάν υπηρεσίας που ξεκίνησε αυτό το μήνα και για πρώτη φορά στην Ιαπωνία – έχει μέγεθος μόνο ένα εκατοστό (0,4 ίντσες).

«Υπάρχουν ήδη αυτοκόλλητα ταυτότητας για τα ρούχα ή τα παπούτσια, αλλά ασθενείς με άνοια δεν φορούν τέτοια πράγματα.» Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Εάν ένα ηλικιωμένο άτομο έχει αποπροσανατολιστεί, η αστυνομία θα βρεί τον αριθμό τηλεφώνου του, την ταυτότητα αυτού που φέρει την αυτοκόλλητη ετικέτα κι όλες τις πληροφορίες που τον αφορούν ενσωματωμένες στον κώδικα QR.

Τα αυτοκόλλητα παραμένουν προσκολλημένα κατά μέσο όρο για δύο εβδομάδες – ακόμη και αν βραχούν – είπε ο αξιωματούχος, επικαλούμενος τις πρόσφατες δοκιμές.

Η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ραγδαία γήρανση του πληθυσμού. Οι ηλικιωμένοι πολίτες αναμένεται να φτάσουν το 40% του πληθυσμού γύρω από 2060.

Τον περασμένο μήνα, οι Ιαπωνική αστυνομία άρχισε να προσφέρει εκπτώσεις για τα noodle σε τοπικά εστιατόρια, σε ηλικιωμένους πολίτες οι οποίοι συμφώνησαν να προσκομίζουν τις άδειες οδήγησής τους.

Την προσφορά ακολούθησε μια σειρά από θανατηφόρα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται ηλικιωμένοι οδηγοί – ένα αυξανόμενο πρόβλημα σε μια χώρα όπου 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 75 ετών και άνω είναι κάτοχοι άδειας.

ΠΗΓΗ
thesecretrealtruth

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου