Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Οδομαχίες αγροτών - ΜΑΤ στην Εθνική Οδό - Σοβαρά επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

-->
Σοβαρά επεισόδια με ξυλοδαρμούς μεταξύ αστυνομικών και αγροτών που επιχείρησαν να κλείσουν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης.
Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να κλείσει την Εθνική Οδό. Τότε, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση χημικών.

Οι αγρότες άρχισαν να πετούν ξύλα, πέτρες, καφέδες και νερά στους αστυνομικούς και τα αίματα «άναψαν» για τα καλά.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 10 συλλήψεις και 15 προσαγωγές, ενώ κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του Α.Τ. Φθιώτιδας και τρεις αγρότες.

Αυτή την ώρα πάντως στο εν λόγω μπλόκο επικρατεί ηρεμία, με τους αγρότες να παραμένουν στις θέσεις τους στην άκρη της εθνικής οδού, όπου έχουν παρατεταγμένα και τα τρακτέρ τους.

Δείτε αναλυτικά στο lamiastar.gr και το lamiareport.gr



Ο τραυματισμένος αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας από LAMIASTARGR


Άγριο ξύλο στην Ανθήλη ανάμεσα σε αγρότες και... από LAMIASTARGR

Στο μπλόκο της Νίκαιας την Πέμπτη ο Τσίπρας 
Το μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας στη Λάρισα θα επισκεφθεί αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επισκεφθεί πριν από λίγες ημέρες και το μπλόκο στον Ορχομενό Βοιωτίας.

ΚΚΕ: Ωμή βία και καταστολή από την κυβέρνηση 
Με αφορμή τη συμπλοκή των ΜΑΤ με τους αγρότες, το ΚΚΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «ωμή βία και καταστολή»
«Μπροστά στην επίμονη άρνησή της να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που παλεύουν για την επιβίωσή τους, η κυβέρνηση καταφεύγει στην ωμή βία, την καταστολή και το ψέμα. Επιτίθεται με ΜΑΤ και χημικά σε αγρότες, που πραγματοποιούν ακόμη και συμβολικές διαμαρτυρίες, κλείνει το δρόμο σε τρακτέρ που ενισχύουν τα μπλόκα, απαγορεύοντας και αυτό ακόμη το δικαίωμα της συνάθροισης, αρνείται να συναντήσει εκπροσώπους των αγροτών, βαφτίζει τους φόρους παροχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Περισσού.
Επίσης στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει πως «αυτές οι πρακτικές δε θα κάμψουν τους αγρότες αλλά θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας τους».

ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου