Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σε απαγορευμένη ζώνη στον Έβρο

-->
Συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι, σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή, όπου απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα ηλικίας 31 και 33 ετών αντίστοιχα που εργάζονται για την δημόσια τηλεόραση ARD, που συνελήφθησαν για παραβίαση απαγορευμένης ζώνης
Οι δυο δημοσιογράφοι κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας που θα αποφασίσει για την τύχη τους, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποιά ακριβώς είναι η κατηγορία.Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου. Εκεί ισχυρίστηκαν ότι στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.
Άλλες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αναφέρουν ότι οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν έρθει στη χώρα μας για να καλύψουν τα μεγάλα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ενώ υπάρχει προβληματισμός για την χρονική συγκυρία, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου