Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Ραγδαίες Εξελίξεις: Και Για Κατασκοπεία Κατηγορούν Οι Τούρκοι Τους Ελλήνες - Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας

-->
Η Άγκυρα, δεν βάζει θέμα ανταλλαγής των 8 Τούρκων με τους Ελληνες που συνελήφθησαν στον Εβρο, τους οποίους ωστόσο κατηγορεί και για κατασκοπεία σύμφωνα με τα όσα μετέδοσε πριν απο λίγο η ΕΡΤ επικαλούμενη δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας.
Οπως μετέδωσε συγκεκριμένα πριν από λίγο η Αριάνα Φερεντίνου σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας «δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής και ότι οι Ελληνες διώκονται και για κατασκοπεία».
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και να ενημερώσει τους ομολόγους του για το θέμα των Έλλήνων στρατιωτικών.
Νωρίτερα, στην Αδριανούπολη, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις τοπικές φυλακές, εξερχόμενοι του δικαστηρίου είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης. Η Ελληνίδα πρόξενος είχε προτείνει να συνεχιστεί η κράτησή τους στον ελληνικό προξενείο, κι αυτό διότι οι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν στις φυλακές γιατί δεν είχαν εστία διαμονής στο τουρκικό έδαφος.Στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, δήλωσε ότι «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.
Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, αλλά ο εισαγγελέας τους επέτρεψε να δούν τα παιδιά τους στις φυλακές.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου