Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ο Σαμαράς θα εισπράξει το «όχι» στο αίτημα της επιμήκυνσης από τη Merkel

-->
Ως μια πραγματική δοκιμασία πυρός χαρακτηρίζει τις επόμενες εβδομάδες για τον Αντώνη Σαμαρά, η εφημερίδα Financial Times Deutschland, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του στο Βερολίνο, και την προσεχή δημοσιοποίηση της έκθεσης της Τρόικας που θα συνοδευτεί με το πακέτο λιτότητας των 11,5 δισ. ευρώ.
Όπως σχολιάζει η γερμανική έκδοση των FT, ο Έλληνας πρωθυπουργός πιθανό να εισπράξει το «όχι» από την Angela Merkel, στο αίτημα για επιμήκυνση. Η καγκελάριος γνωρίζει ότι δεν θα λάβει πλέον στο γερμανικό κοινοβούλιο μια μαυροκίτρινη πλειοψηφία για μια ελαστικοποίηση του προγράμματος της για την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό δεν θέλει καθόλου να αναλάβει ένα τέτοιο εγχείρημα. Επειδή μια ήττα στην ψηφοφορία θα αποτελούσε την έξοδο για τον ούτως ή άλλως εξαντλημένο κυβερνητικό της συνασπισμό. Μάλιστα η Μέρκελ αναγνωρίζει τις προσπάθειες για λιτότητα στην Ελλάδα, αλλά βέβαια βλέπει ακόμα περιθώριο για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, όπως αναφέρεται από συμβούλους της
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τη... «λυπητερή», το λογαριασμό δηλαδή που πρέπει να υπολογίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις διαπραγματεύσεις, που απεικονίζεται μάλιστα και με σκίτσο, στο οποίο φαίνεται στο πλάι και ένα... ποτήρι με ούζο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το λογαριασμό:
Πιάτο «Έξοδος» για τη Γερμανία
Λογαριασμός
Πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα 16,4 δισ.
Δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα 18,9 δισ.
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 61,0 δισ.
Σύνολο 96,3 δισ. ευρώ

Πιάτο «Έξοδος» για την Ευρωζώνη
Λογαριασμός
Πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα 73,0 δισ.
Δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα 66,3 δισ.
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 209,7 δισ.
Σύνολο 349,0 δισ.

Πολλοί Γερμανοί σκέφτονταν ήδη ότι η διάσωση του ευρώ θα είναι ακριβή. Σε περίπτωση που βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα παρουσιαστεί αυτός ο λογαριασμός, αναφέρουν οι FTD.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου