Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020

Συνελήφθη Eλληνίδα δημοσιογράφος στον Έβρο από Tούρκους αστυνομικούς

-->
Η Μαρία Ζαχαράκη συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές με την δικαιολογία πως βρίσκεται σε στρατιωτική περιοχή ενώ έκανε ρεπορτάζ για το μεταναστευτικό
Στην σύλληψη της ανταποκρίτριας του OPEN TV, Μαρίας Ζαχαράκη προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, με την δικαιολογία πως βρίσκεται σε στρατιωτική περιοχή.
Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Open TV, η Μαρία Ζαχαράκη.
«Με συνέλαβαν την ώρα που έκανα ρεπορτάζ σε μετανάστες γιατί όπως της είπαν βρισκόταν σε στρατιωτική και απαγορευμένη περιοχή».
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα πέρασε. «Η στρατοχωροφυλακή μας έδιωξε από το σημείο γιατί πολύ απλά δεν ήθελαν να είμαστε εκεί.
Όταν ρώτησα γιατί οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εκεί μου απάντησαν ότι μπορούν να έρχονται ελεύθερα εδώ. Κατά λέξη μου είπαν ότι “έχουν εντολή από την κυβέρνηση αυτοί να βρίσκονται εδώ”».
«Στη συνέχεια με συνέλαβαν για εξακρίβωση στοιχείων όπου εκεί βέβαια όταν άκουσαν ότι είμαι Ελληνίδα δημοσιογράφος άρχισαν να με κατηγορούν και να με ρωτούν “γιατί δεν ανοίγετε τα σύνορα” λες και ήμουν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Όταν τους απάντησα ότι είμαι μόνο δημοσιογράφος συνέχισαν να μου λένε “αν εμείς ερχόμασταν στην Ελλάδα δεν θα μας συλλαμβάνατε και εσείς;
Μας συμπεριφέρεστε πολύ πιο άγρια απ’ ότι εμείς».
Η Τουρκία όπως είπε προσπαθεί να αποκρύψει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο μετακίνησης μεταναστών στα σύνορα.
Αποκάλυψε επίσης πως μίλησε με μετανάστες και της έδειξαν τα μηνύματα που εστάλησαν τα κινητά τους και μάλιστα στη γλώσσα τους προκειμένου όλοι να μαζευτούν στον Εβρο,
Ακόμα και η κρατική τηλεόραση έδειχνε μηνύματα στα αραβικά για το πως θα μπορέσουν οι μετανάστες να μεταβούν στην Ευρώπη.
Τα τουρκικά κανάλια πρόβαλαν και συνεντεύξεις “εθελοντών διακινητών” οι οποίοι έλεγαν ότι έχουμε πάρει εντολή από την κυβέρνηση προκειμένου να τους μεταφέρουμε στην Ευρώπη».


www.bankingnews.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου