Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020

Σφοδρές αντιδράσεις στα νησιά: «Να φύγουν αμέσως 5.000 μετανάστες» λέει ο δήμαρχος Μυτιλήνης

-->

Έκρυθμη η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου μετά τις εκατοντάδες αφίξεις που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα - «Ζητάμε να σταλούν δύο πλοία, έτσι ώστε 5.000 αιτούντες άσυλο να φύγουν αμέσως από το νησί» διαμηνύει ο δήμαρχος Μυτιλήνης

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις στα νησιά για την έλευση μεταναστών. Στη Λέσβο το πρόβλημα μεγεθύνεται καθώς μέσα σε λίγες ωρές καταγράφηκαν εκατοντάδες αφίξεις. Τα σύνορα του Δήμου Μυτιλήνης κλείνει με δήλωση του ο δήμαρχος Στρατής Κύτελης «έτσι ώστε μετανάστες, οι οποίοι θα μπουν στο νησί από σημεία που δεν ανήκουν στο Δήμο Μυτιλήνης να μην καταλήγουν στο ΚΥΤ της Μόριας το οποίο βέβαια δεν αντέχει άλλο».

Όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Κύτελης «στο ΚΥΣΕΑ το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα, ζητάμε να σταλούν δύο πλοία, έτσι ώστε 5.000 αιτούντες άσυλο να φύγουν αμέσως από το νησί για να αποσυμφορηθεί το ΚΥΤ. Επίσης ο κ. Κύτελης ζητά δύο πλοία «πάνω στα οποία θα γίνεται η ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου».
Και κατέληξε ο κ. Κύτελης: «Είμαστε διατεθειμένοι με όποιο κόστος, να διαφυλάξουμε τους πολίτες και την κανονικότητα του Δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Μυτιλήνης να αντέξει άλλο τη φιλοξενία του συνόλου των μεταναστών στο νησί».

Με παρέμβασή του στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος «ζήτησε επιτακτικά την άμεση αποστολή δύο τουλάχιστον πλοίων για την άρση του επικείμενου αδιεξόδου».

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου