Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Capital Economics: Θα ξεπεράσει τα 2.000 δολ/ουγγιά φέτος ο χρυσός - Αυξάνουν τα στοιχήματά τους στα ETFs χρυσού Soros και Paulson - Τι εκτιμούν για το κίτρινο μέταλλο πέντε οίκοι

-->
Να ξεπεράσει τα 2.000 δολά ανά ουγγιά φέτος πρόκειται ο χρυσός, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία συμβούλων Capital Economics. "Η κινεζική και ινδική ζήτηση υποχώρησε το τελευταίο δίμηνο", εκτιμά ο  Ross Strachan, αναλυτής εμπορευμάτων της εταιρείας, επικαλούμενος στοιχεία της FactSet.
"H  κλιμάκωση ωστόσο της κρίσης της ευρωζώνης αναμένεται να αυξήσει τις ροές προς το safe heaven επενδυτικό καταφύγιο και η κινεζική ζήτηση θα ανακάμψει. Επομένως ο χρυσός θα ενισχυθεί στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά έως τα τέλη του τρέχοντος έτους", τονίζει η Capital Economics.
Την ίδια στιγμή, με φόντο την κίνηση εμπιστοσύνης των μεγαλοεπενδυτών George Soros και ο John Paulson, οι οποίοι έχουν αυξήσει τα στοιχήματά τους στα ETFs χρυσού, οι 14 από τους 26 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg αναμένουν άνοδο της τιμής του χρυσού μέχρι το τέλος του μήνα.
Επενδύστε στο χρυσό προτρέπει στο μεταξύ η ινδική IIFL Capital, τονίζοντας πάντως πως θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στην κλίμακα των 1.590 ως 1.630 δολαρίων ανά ουγγιά.
Πάνω από τα 3.500 δολάρια ανά ουγγιά θα εκτιναχθεί ο χρυσός ως το 2015, επισημαίνουν οι αναλυτές της Swiss Asia Capital, ενώ είναι αισιόδοξοι και για το επόμενο 6μηνο.
Στα 2.400 δολάρια βλέπει το χρυσό ο τεχνικός αναλυτής της Citigroup, Tom Fitzpatrick, μέχρι το τέλος του έτους, ενώ προκαλεί αίσθηση και η φυσικότητα με την οποία δεν απέκλεισε την προοπτική το μέταλλο να φτάσει ακόμη και τα 6.300 δολάρια.
Σύμφωνα με τον Fitzpatrick, δεν μπορεί να χαρακτηρίσει παράλογες τις εκτιμήσεις που θέλουν το κίτρινο μέταλλο να φτάνει τα 6.300 δολάρια, αν μάλιστα συνεχιστεί η τάση που έχει ξεκινήσει την τελευταία δεκαετία και δεδομένης της αβεβαιότητας στις υπόλοιπες αγορές.
Ο αναλυτής της Citigroup δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε μπει σε bull market όπως άλλωστε συνέβη και τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις θα δούμε τελικά το χρυσό πολύ ψηλά, ανέφερε.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου