Αμέσως μετά τις εκλογές της 6 Μαϊου, επισημάνθηκε ότι οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ απογραφή, δηλαδή αυτή του 2011, η οποία έχει ισχύ από τις 27 Μαϊου 2012 που ολοκληρώθηκε.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, Άρθρο 54, παράγραφος 2:
«Ο αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια, όπως νόμος ορίζει. Τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της.»
Η απογραφή αυτή θα έφερνε αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών και θα άλλαζε τον χάρτη των εκλογικών κέντρων. Θα σημειωνόταν αύξηση των εδρών στα μεγάλα αστικά κέντρα και μείωση σε αρκετούς νομούς.
Για το ζήτημα έχουν ήδη τοποθετηθεί αρκετοί συνταγματολόγοι, όπως ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Ανδρέας Δημητρόπουλος, ο οποίος, μεταξύ των παραπάνω, επισήμανε επίσης ότι:
«Κατά την προσωπική μου άποψη και οι εκλογές που πέρασαν θα έπρεπε να γίνουν με βάση την τελευταία απογραφή, αν η υπηρεσία τα είχει δημοσιεύσει εγκαίρως.»
Ήδη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών), ο κος Αδαμόπουλος κατήγγειλε την ΕΛΣΤΑΤ και δήλωσε την ανησυχία του για οξύτατη συνταγματική κρίση:
Επίσης, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, ο εκλογολόγος κ. Ηλ. Νικολακόπουλος, με άρθρο του, άσκησε κριτική στην ΕΛΣΤΑΤ για τη σημαντική καθυστέρηση.
Εφόσον λοιπόν οι εκλογές διενεργήθηκαν στις 17 Ιουνίου και η κατανομή εδρών ΔΕΝ έγινε σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, έστω και λόγω ολιγωρίας της ΕΛΣΤΑΤ, θεωρούνται ΑΚΥΡΕΣ.
Δεύτερο φλέγον ζήτημα, το οποίο που καθιστά τα εκλογικά αποτελέσματα προς αμφισβήτηση είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων που παρουσιάστηκε:
Αναφέρονται 9.951.970 εγγεγραμμένοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001.http://ekloges.ypes.gr/v2012b/public/index.html#%7BΌμως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της απογραφής του περασμένου Μαίου, οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, ανέρχονται σε 10.787.690
Δείτε εδώ στη σελ. 37:http://dlib.statistics.gr/Book/GRESYE_01_0003_00040.pdf
Δηλαδή, οι ανήλικοι (μη εγγεγραμμένοι) είναι μόνο 835.720 ;;;;;;; Όταν σύμφωνα με τη στατιστική του 2008 είναι πάνω από 2.000.000;;;;;;;;;;;;;;; Από το 2001 έως το 2009, τα στοιχεία αναφέρουν 542.545 θανάτους. Αναλογικά, από το 2009 έως και το 2012, οι αποβιώσαντες αντιστοιχούν συνολικά σε 758.500.
Λογικά λοιπόν από τους εγγεγραμμένους θα πρέπει να αφαιρεθούν τουλάχιστον 750.000.
Ας θυμηθούμε όμως:
17/6/11 Σχέδιο Παπανδρέου για “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”………Κατά συνέπεια, προτάσσεται ως ενδεδειγμένη λύση η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, μέσα από την υπάρχουσα Βουλή, που θα εγκρίνει το Μνημόνιο.
18/6/11 Α. Σαμαράς: Θα επιδιώξω κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας……….
Ένα χρόνο μετά, ψάχνουν ΑΚΟΜΑ κυβέρνηση “σωτηρίας” άνω των 180 βουλευτών για να επικυρώσουν τη σύμβαση, η οποία είναι άκυρη μέχρι και σήμερα! Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο κρίσιμη είναι η ανακατανομή των εδρών;;;
Γι’ αυτό…
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!
ΠΗΓΗ:http://ena1.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου