Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

DW: Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, η Ολλανδία είναι πιο διαιρεμένη από ποτέ – Αναποφάσιστοι το 75%

-->
Στο σύνθημα του Wilders «η Ολλανδία και πάλι στα χέρια μας» ο φιλελεύθερος, νυν πρωθυπουργός, Mark Rutte, απαντά με ένα μήνυμα προς τους μετανάστες: «συμπεριφέρσου κανονικά ή φύγε»
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές η Ολλανδία εμφανίζεται διαιρεμένη όσο ποτέ, σχολιάζει σε σχετικό της δημοσίευμα η Deutsche Welle, επισημαίνοντας ότι στις εκλογές της 15ης Μαρτίου 2017 28 κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο. 
Κόμματα φιλοζωικά, υπέρ των συνταξιούχων, υπέρ της χριστιανικής θρησκείας, υπέρ της μετανάστευσης ή υπέρ της επιχειρηματικότητας. 
Όπως σημειώνει το γερμανικό κανάλι, όλα δείχνουν ότι ο ακροδεξιός λαϊκιστής Geert Wilders θα είναι τελικά ο μεγάλος κερδισμένος, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, καθώς το ποσοστό των αναποφάσιστων, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, φτάνει ακόμα και το 75%. 
Αφού σχολιάσει πως ο 53χρονος πολιτικός, ηγέτης του PVV, ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ την απαγόρευση του κορανίου και το κλείσιμο μουσουλμανικών τεμενών, η Deutsche Welle υπενθυμίζει πως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των δημοσκοπήσεων, κάτι που του δίνει ακόμα και τον τίτλο του φαβορί. 
Στο σύνθημα του Wilders «η Ολλανδία και πάλι στα χέρια μας» ο φιλελεύθερος, νυν πρωθυπουργός, Mark Rutte, απαντά με ένα μήνυμα προς τους μετανάστες: «συμπεριφέρσου κανονικά ή φύγε». 
Παράλληλα, οι χριστιανοδημοκράτες θέλουν τα παιδιά στο σχολειό να μαθαίνουν, όπως παλαιότερα, υποχρεωτικά τους στίχους του εθνικού ύμνου. 
Ακόμα και οι σοσιαλδημοκράτες διεξήγαγαν προεκλογικό αγώνα κάνοντας λόγο για έναν «προοδευτικό πατριωτισμό».
«Ακόμα και τα υψηλά ποσοστά του Wilders δεν θα έπρεπε ωστόσο να εμπνέουν ανησυχία, μιας και για να σχηματιστεί ένας σταθερός κυβερνητικός συνασπισμός απαιτείται συνεργασία τεσσάρων κομμάτων. 
Και σχεδόν όλα έχουν αποκλείσει μια μετεκλογική συνεργασία με το Κόμμα για την Ελευθερία. 
Παρόλα αυτά όμως μια επιτυχία του Wilders θα ήταν κακός οιωνός για την ΕΕ. 
Ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα των Ολλανδών λαϊκιστών θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο προτύπου για τους λαϊκιστές ανά την Ευρώπη», αναφέρει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ακόμη ότι το χειρότερο δυνατό σενάριο για τους φίλους της Ε.Ε. είναι φυσικά μια νίκη της Marine Le Pen στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. 
Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία τα καθιερωμένα κόμματα «τρέμουν» στο ενδεχόμενο επιτυχίας της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στις ομοσπονδιακές εκλογές το Σεπτέμβριο 2017.

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου