Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

To Ισραήλ άνοιξε ένα πυρηνικό καταφύγιο ως κέντρο συντονισμού για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

-->
Το Ισραήλ άνοιξε ένα πυρηνικό καταφύγιο στους λόφους της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να βοηθήσει στον συντονισμό της εκστρατείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού
Το Ισραήλ άνοιξε ένα πυρηνικό καταφύγιο στους λόφους της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να βοηθήσει στον συντονισμό της εκστρατείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα (26/3) αξιωματούχοι. 
Το καταφύγιο, που ονομάζεται "Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης", είχε κτισθεί προ δεκαετίας υπό τον φόβο πυρηνικής σύρραξης με το Ιράν και εξαιτίας της ανταλλαγής πυραύλων με την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς. 
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους περιλαμβάνει χώρους ενδιαίτησης και υποδομές επιτελικής διαχείρισης, ενώ έχει εύκολη πρόσβαση από και προς το κτηριακό συγκρότημα της κυβέρνησης και τις υπώρειες των λόφων στα δυτικά, που οδηγούν στο Τελ Αβίβ. 
"Το καταφύγιο είναι άλλο ένα εργαλείο για τη διαχείριση, τον εντοπισμό και την εποπτεία. 
Αντιλαμβανόμαστε κάλλιστα πως η κρίση αυτή θα μας συνοδεύει για μία παρατεταμένη περίοδο ακόμη", πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, που δεν θέλησαν να κατονομασθούν. 
Ο υπουργός Αμύνης N. Bennet προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του ανοίγματος του καταφυγίου, δηλώνοντας σε ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό πως "δεν είναι σημαντικό για την κρίση.
Δεν βρισκόμαστε υπό πυραυλική επίθεση για να χρειάζεται να χωθούμε στα υπόγεια". 
Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας Y. Stainic είχε αστειευθεί σε άλλον ραδιοσταθμό, τονίζοντας πως η χρησιμότητα του καταφυγίου είναι ελάχιστη "γιατί προστατεύει από βόμβες κι όχι από μικρόβια". 
Το Ισραήλ έχει καταγράψει 2.666 κρούσματα κορονοϊού και οκτώ θανάτους, ενώ ο πρωθυπουργός Netanyahu έχει δηλώσει πως ενδέχεται να κηρυχθεί καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου