Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Μελέτη: Αν πιστεύετε πολύ στο Θεό τα παιδιά σας δεν... θα αυτοκτονήσουν!

-->

Μια τριετής μελέτη εξέτασε τρεις γενιές οικογενειών και βρήκε μια σύνδεση μεταξύ των θρήσκων γονέων, οι οποίοι ήταν κυρίως χριστιανοί, και των ποσοστών αυτοκτονίας στους απογόνους τους

Τα παιδιά με θρήσκους γονείς έχουν λιγότερες πιθανότητες αυτοκτονίας, σύμφωνα με έρευνα.

Μια τριετής μελέτη εξέτασε τρεις γενιές οικογενειών και βρήκε μια σύνδεση μεταξύ των θρήσκων γονέων, οι οποίοι ήταν κυρίως χριστιανοί, και των ποσοστών αυτοκτονίας στους απογόνους τους.
Τα παιδιά με γονείς που πίστευαν σε κάποια θρησκεία ήταν λιγότερο πιθανό να τερματίσουν τη ζωή τους από εκείνα των οποίων οι γονείς δεν ήταν πιστοί, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η πνευματικότητα των γονέων είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, συμπεριλαμβανομένου του φύλου των γονέων, των ποσοστών διαζυγίου και της γονικής κατάθλιψης. 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο θετικός αντίκτυπος των θρησκευόμενων γονέων συμβαίνει ανεξάρτητα από το αν τα παιδιά είναι και τα ίδια πιστοί. 

Η αυτοκτονία αποτελεί κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των γυναικών ηλικίας 15 έως 19 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποκαλύπτει η έρευνα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, οι θρησκευτικές και πνευματικές πεποιθήσεις έχουν λάβει λιγότερη προσοχή σε προηγούμενη έρευνα που εξετάζει τους παράγοντες κινδύνου της αυτοκτονίας παιδιών και εφήβων.

Αυτό ώθησε τους ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Columbia University να εξετάσουν τον αντίκτυπο της πνευματικότητας σε πολλαπλές γενιές για να προσδιορίσουν εάν είχαν κάποια επίδραση στο ποσοστό αυτοκτονίας μεταξύ των εφήβων.

Η έρευνα διεξήχθη από τη δρ Priya Wickramaratne, η οποία εξέτασε 214 παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 18 ετών από 112 οικογένειες.

Η πλειοψηφία αυτών των οικογενειών ήταν λευκές και χριστιανικές (85%), και τέσσερις από τους πέντε γονείς (80%) είτε παντρεύτηκαν είτε ξαναπαντρεύτηκαν. 

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από παιδιά και εφήβους των οποίων οι γονείς είχαν υψηλό ή χαμηλό κίνδυνο σοβαρής καταθλιπτικής διαταραχής.

Οι ερευνητές εντόπισαν υποψήφιους υψηλού ή χαμηλού ρίσκου με βάση την τάση των παππούδων τους στην κατάθλιψη.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η υψηλότερη γονική πνευματικότητα και πίστη συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο αυτοκτονικής συμπεριφοράς στα παιδιά τους.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου