Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Παραδόθηκε η ανάλυση της Mossad στον Νετανιάχου: «Eίμαστε 100%» σίγουροι – Το Ιράν ετοιμάζει πυρηνική βόμβα»

-->
Σε έκτακτη μυστική συνάντηση ασφαλείας παρουσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, του ΑΓΕΕΔ, και των Αρχηγών των Υπηρεσιών Πληροφοριών του Ισραήλ, » παίχθηκε το μέλλον του Ιράν».
Ο περιβόητος  Yossi Cohen επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών (Mossad) δήλωσε ρητώς και κατηγορηματικώς ότι η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν ήταν ένα «τρομερό λάθος» και πρέπει να «αλλάξει τελείως ή να καταργηθεί», ενώ τόνισε ότι η Τεχεράνη είναι σε τελικό στάδιο παραγωγής πυρηνικής βόμβας.
Το τελευταίο είναι αυτό που ήδη έκρινε τις εξελίξεις. Υπενθυμίζουμε την διαρροή για πτήσεις F-35 στον εναέριο χώρο του Ιράν πριν λίγες ημέρες.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ είναι «100 τοις εκατό σίγουρος» ότι το Ιράν παραμένει προσηλωμένο στην ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας και πιστεύει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αλλάξει ή να καταργήσει την πυρηνική συμφωνία με την Ισλαμική Δημοκρατία.
Ο Yossi Cohen, ο οποίος ηγείται της μυστηριώδους υπηρεσίας Ισραηλινών κατασκόπων, συμμετείχε σε συμβούλιο εθνικής ασφαλείας (το οποίο δεν ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ),  σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Εκεί έδωσε την αυστηρή εκτίμησή του σε ανώτερους αξιωματούχους, σύμφωνα με ένα πρόσωπο που παρέστη στη συνεδρίαση.

Ο Cohen χαρακτήρισε την πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη ως «τρομερό λάθος», λέγοντας ότι επιτρέπει στο Ιράν να διατηρήσει τα βασικά στοιχεία του πυρηνικού του προγράμματος ανέπαφα και να  απομακρύνει άλλους περιορισμούς σε λίγα χρόνια.
«Το  Ιράν είναι σε άριστη θέση να εμπλουτίσει αρκετό ουράνιο για την κατασκευή πυρηνικών βομβών,»δήλωσε ο Cohen , σύμφωνα με το συμμετέχοντα συνάντηση, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή το θέμα αποτελεί  άκρως απόρρητο ζήτημα ασφάλειας.
Ο ίδιος επέκρινε επίσης την απόφαση άρσης των κυρώσεων στο Ιράν, λέγοντας ότι όλο αυτό έχει οδηγήσει σε «σημαντική αύξηση» της επιθετικότητας από το Ιράν ενώ σημείωσε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας.
«Ως επικεφαλής της Mossad, είμαι 100% σίγουρος ότι το Ιράν ποτέ δεν εγκατέλειψε το στρατιωτικό του πυρηνικό όραμα , ούτε για μια στιγμή. Αυτή η συμφωνία επιτρέπει στο Ιράν να επιτύχει αυτό το όραμα»,ανέφερε ο Cohen.
«Γι ‘αυτό πιστεύω ότι η συμφωνία πρέπει να αλλάξει τελείως ή να ακυρωθεί . Η αποτυχία αυτή θα αποτελούσε σοβαρή απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ», κατέληξε ο ίδιος.
Η ανάλυσή του ευθυγραμμίζεται στενά με εκείνη του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου , κατι που ίσως φέρει ραγδαίες εξελίξεις κατά του Ιράν.
Το θέμα προκάλεσε έντονη  συζήτηση στο εσωτερικό της κοινότητας πληροφοριών του Ισραήλ, με πολλές φωνές να ζητούν δράση εδώ και τώρα διότι το Ιράν πιθανότατα να ευρίσκεται στα τελικά στάδια δημιουργίας πυρηνικών όπλων .
Το Ισραήλ έχει αποδείξει και στο παρελθόν σε Ιράκ και Συρία, με αντίστοιχες αεροπορικές επιδρομές ότι δεν ανέχεται πυρηνικά όπλα από χώρες «αυτού τύπου», έτσι αναμένουμε εξελίξεις λίαν συντόμως στο θέμα αυτό.
Μετά το Ιράν όμως έρχεται και η Τουρκία η οποία  ισχυρίζεται ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικούς σταθμούς για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Η κατασκευή ατομικών βόμβων και ο μηχανισμός πυροδότησης διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη τέτοιων πυρηνικών σταθμών, επειδή χρησιμοποιούν τα ίδια βασικά υλικά και ακολουθούν της ίδιας έκτασης διαδικασίες.
Το Ισραήλ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί Ιράν και Τουρκία με πυρηνικά όπλα οι οποία ταυτόχρονα απειλούν «μυστικά» να κάνουν την Ιερουσαλήμ ξανά και πάλι μουσουλμανική.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου