Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Εκτάκτως στη Σμύρνη ο Ακάρ – Επιθεώρησε την Στρατιά Αιγαίου – Μαζί του και οι Αρχηγοί Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας

-->
Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Εκτάκτως σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο Τούρκος Αρχιστράτηγος Ακάρ, επιθεώρησε την Στρατιά του Αιγαίου! Πρόκειται για μια κίνηση που θα πρέπει να μας βάλει σε εγρήγορση, καθώς δεν είναι καθόλου τυχαία.
Κάτι πολύ «βρώμικο» ετοιμάζουν οι Τούρκοι λοιπόν όπως φαίνεται. Οι Τούρκοι έδωσαν μάλιστα στην δημοσιότητα και φωτογραφίες οι οποίες χρησιμοποιούνται στον πόλεμο της προπαγάνδας . Μαζί με τον Ακάρ ήταν και οι Αρχηγοί Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, όπως διαβάζουμε .
Δείτε εικόνες:
Αιχμή του δόρατος της τουρκικής επιθετικότητας και επεκτατικότητας στο Αιγαίο είναι η περίφημη Στρατιά του Αιγαίου με έδρα την Σμύρνη.
Η στρατιά του Αιγαίου αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκε το Ιούλιο του 1974, μετά το τέλος των επιχειρήσεων των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Μετά το τέλος του Αττίλα, η Τουρκία άρχισε να συγκεντρώνει τις πρώτες μονάδες στην περιοχή, που θα αποτελούσαν τον πυρήνα της στρατιάς. Και πράγματι στις 2 Μαΐου 1975 ιδρύθηκε και επίσημα η νέα στρατιά του Αιγαίου που υπάγονταν απ’ ευθείας στο Επιτελείο Στρατού.
Η στρατιά του Αιγαίου ήταν από τη αρχή της ίδρυσης της σταθερά προσανατολισμένη προς τα νησιά του Αιγαίου, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί σημαντικά με μεγάλο αριθμό αποβατικών σκαφών, γεγονός που αποδεικνύει και τον επιθετικό της χαρακτήρα σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι έγινε για την άμυνα της Μικράς Ασίας.
Σήμερα η Στρατιά του Αιγαίου έχει εξελιχτεί σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά σώματα της Τουρκίας. Εκτός από τον αποβατικό στόλο περιλαμβάνει την 57η ταξιαρχία πυροβολικού με έδρα το προάστιο Μπουρνόβα στην Σμύρνη, την 19η ταξιαρχία πεζικού με έδρα το Αδραμύττιο, απέναντι από την Λέσβο, την 11η ταξιαρχία μηχανοκινήτου πεζικού με έδρα το Ντενιζλί, νοτιοανατολικά της Σμύρνης, την 3η εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα την Αττάλεια και την πρώτη εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα την Μαγνησία, βόρεια της Σμύρνης.
Παράλληλα στην δικαιοδοσία του επιτελείου Ναυτικού περιλαμβάνεται η διεύθυνση αποβατικού στόλου με έδρα την Φώκαια και την Σμύρνη, μια ταξιαρχία κομάντος του ναυτικού με έδρα την Φώκαια και την Σμύρνη, το αρχηγείο στόλου στον ναύσταθμο του Ακσάζ (απέναντι από τα Ίμια) και το αρχηγείο υποστήριξης αμφίβιων επιχειρήσεων με έδρα επίσης την Σμύρνη.
Από όλα αυτά τα στοιχεία φαίνεται καθαρά ο επιθετικός χαρακτήρας της στρατιάς του Αιγαίου, απέναντι ακριβώς από τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η ελληνική πλευρά οφείλει και θα αντιδράσει δυναμικά σε κάθε προσπάθεια προκλήσεως «τεχνητού επεισοδίου» από τουρκικής πλευράς…για να δώσουμε και εμείς ένα «ελληνικό χαστούκι» στον υπερφίαλο Ερντογάν που θυμίζει έντονα Μουσολίνι ο οποίος παρεμπιπτόντως και αυτός ονειρεύονταν την αναβίωση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου