Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

H Mέρκελ απεικονίζεται με χιτλερικό μουστάκι σε πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας

-->

Η εφημερίδα Yeni Akit κατηγορεί την Γερμανίδια καγκελάριο για ναζιστική νοοτροπία - «Η Μέρκελ κάνει σχόλια κατά της Τουρκίας ανά πάσα στιγμή», προσθέτει η εφημερίδα σχολιάζοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ανησυχεί για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν υπό κράτηση στην Τουρκία

Με χιτλερικό μουστάκι απεικονίζει την Άνγκελα Μέρκελ η τουρκική εφημερίδα «Yeni Akit» στο πρωτοσέλιδό της. 

Η καθημερινή εφημερίδα, που στηρίζει με θέρμη τον πρόεδρο Ερντογάν, παρουσίασε στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο την Γερμανίδα καγκελάριο με το χαρακτηριστικό μουστάκι του Αδόλφου Χίτλερ και την κατηγορεί για ναζιστική νοοτροπία. Η σβάστικα δεν λείπει από την στολή της Μέρκελ. 

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι από αυτή τη νοοτροπία», σχολιάζει το επίμαχο άρθρο. 

Η εφημερίδα «Yeni Akit» βγήκε με αυτό το πρωτοσέλιδο λίγες ώρες πριν από την συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαικού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και του επικεφαλής της Κομισιόν,Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ.

Η Άγκυρα εξοργίστηκε με την δήλωση των ηγετών της ΕΕ που έσπευσαν να καταδικάσουν ως «παράνομες τις ενέργειες» της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. 

Ειδικότερα, η Ε.Ε εγκαλεί την Τουρκία για τη σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην τουρκική επικράτεια, επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα. 

Επιπλέον, η εφημερίδα «Yeni Akit» υποστηρίζει ότι ενώ η Μέρκελ είχε «προστατεύσει» τους φυγόδικους που ήθελε η Τουρκία, «ανησυχεί για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που προσπαθούσαν να μας κατασκοπεύσουν».

«Η Μέρκελ, με τη ναζιστική νοοτροπία της, κάνει σχόλια κατά της Τουρκίας ανά πάσα στιγμή», προσθέτει η εφημερίδα.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που μια τουρκική εφημερίδα απεικονίζει τη Μέρκελ ως δικτάτορα του Τρίτου Ράιχ.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου