Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Καρέ καρέ η επιδρομή των ειδικών δυνάμεων του Κοσόβου και η αιχμαλωσία Σέρβου αξιωματούχου – Επικοινωνία Πούτιν-Βούτσιτς

-->
Αν δεν αποκλιμακωθεί άμεσα η κατάσταση στο Κόσοβο, τότε θα είμαστε μάρτυρες νέων πολεμικών εστιών στην περιοχή. Σε ετοιμότητα τέθηκε το σερβικό Β’ Σώμα Στρατού ενώ οι εικόνες και το βίντεο που θα δείτε κάνουν τον γύρο της Σερβίας προκαλώντας μίσος για την μεταχείριση του υψηλόβαθμου Σέρβου αξιωματούχου από τις ειδικές δυνάμεις του Κοσόβου.
Οι Σέρβοι είχαν κυκλώσει το κτίριο όπου βρίσκονταν οι Σέρβοι αξιωματούχοι. Αμεσως οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας του Κοσόβου, ROSU, έριξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα για να επέμβουν και να συλλάβουν τον Marko Djuric, ο οποίος μεταφέρθηκε αμέσως στην Πρίστινα.
Με παρατεταμένα τα όπλα και απειλή χρήσης βίας εισέβαλαν και διέλυσαν την συνάντηση συλλαμβάνοντας τον Σέρβο αξιωματούχο.
Η περιοχή φέρνει ήδη σε εμπόλεμη ζώνη με αναπτυξη δυνάμεων μέσα και περιμετρικά ενώ οι Σερβοι βρίσκονται στα σύνορα.
Με αγωνία αναμένουν όλοι την απόφαση του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πριν λίγο έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός της Σερβίας,  Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν.
Η εξέλιξη της συνομιλίας αυτής μπορεί να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις.
Οι εικόνες που θα δείτε στο βίντεο με την επέμβαση των αλβανικών ειδικών δυνάμεων του Κοσόβου, στην Μιτσοβίτσα κατά την διάρκεια της επίσκεψης υψηλόβαθμων Σέρβων αξιωματούχων στη Μιτσόβιτσα, είναι «πολύ βαριές» για να τις «καταπιούν» οι Σέρβοι.
Ηδη εκτατοντάδες Σέρβοι βρίσκονται επί ποδός στον βόρειο τομέα και έοχυν ξεκινήσει διαδηλώσεις.
Κάτι έδειχνε πως έρχεται στο Κόσοβο καθώς την Παρασκευή, η Σερβία ακύρωσε διεθνή αγώνα χαντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων γυναικών Σερβίας-Κοσόβου.
Οι δυνάμεις του Κοσόβου έχουν αναπτυχθεί στον σερβικό τομέα της χώρας μετά την απαγόρευση στον Σέρβο ΥΠΑΜ, Aleksandar Vulin, και την σύλληψη του επικεφαλής του τομέα του Σερβικού Γραφείου για το Κόσοβο, Marko Djuric.
Κατά μήκος της οδικής αρτηρίας που οδηγεί στη συνοριακή διάβαση Jarinje – στα 200 μέτρα από το συνοριακό πέρασμα Jarinje στο Βόρειο Κόσοβο – έχουν αναπτυχθεί οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου ενώ υπάρχει και αυξημένη παρουσία ανδρών της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης-KFOR.
Το Κόσοβο δεν έχει επίσημα Στρατό αλλά έχει ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και KFOR.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου