Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ «ΜΕΜΕΤΙΑ»! ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ( 4 ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ)

-->
Οι Τούρκοι απειλούν ευθέως τη χώρα μας και αγνοούν επιδεικτικά τους πάντες
Η Άγκυρα, μετά την «πύρρειο νίκη» στη Συρία και την κατάληψη του Αφρίν είναι πολύ πιθανό να στρέψει το βλέμμα της σε Αιγαίο και Κύπρο.
Mπορεί οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να βρίσκονται στα «χαρακώματα» αλλά η Αθήνα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Ιράκ και μπορεί να απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο σε όσους έχουν αναθεωρητικές τάσεις. Πολλοί μάλιστα πιστεύουν ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση.
Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα όπως η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την 1η Μαρτίου, ο εμβολισμός του «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό, αλλά και τα «φρέσκα» νέα της αναχαίτισης του Chinook στο οποίο επέβαινε ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής (μαζί με άλλους ανωτέρους και ανωτάτους αξιωματικούς) από οπλισμένα τουρκικά F-16 και τους λεονταρισμούς του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που θέλει να πάρει με πόλεμο από την Ελλάδα «156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία».
Στόχος, να συρθεί η Ελλάδα σε διαπραγμάτευση
Όλες οι ελληνοτουρκικές διαφορές περιέχουν διεκδικήσεις της Τουρκίας ενώ απολύτως καμία εκ μέρους της Ελλάδας.
Επομένως, η οποιαδήποτε συζήτηση και ρύθμιση, θα σημαίνει εκ προοιμίου από την πλευρά της Ελλάδας υποχώρηση σε κάποια σημεία. Αυτό άλλωστε επιδιώκει η Άγκυρα…. να δημιουργήσει ένα «θερμό» επεισόδιο, είτε μικρής είτε μεγαλύτερης έντασης, ώστε να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Εκεί, οι Τούρκοι, κατά πάγια τακτική τους θα εγείρουν σημαντικές διεκδικήσεις και μέσω της διαπραγμάτευσης θα καταφέρουν να κερδίσουν ορισμένες από αυτές.
Είναι σαφές πλέον πως κάτι ετοιμάζεται στο Αιγαίο. Κάτι σοβαρό, επικίνδυνο και σίγουρα ασύμφορο για τη χώρα μας, από πολλές απόψεις.
Η Ελλάδα έχει τόσες πολλές ανοιχτές πληγές, που καμία άλλη χώρα δεν έχει σε τέτοια έκταση. Καμιά άλλη χώρα δεν περιτριγυρίζεται από γείτονες – “κοράκια” που θέλουν να αρπάξουν κομμάτια από τη “σάρκα” της.
Παρά τις διεθνείς συνθήκες, παρά τα δεκάδες πρωτόκολλα, οι γειτονικές χώρες επιμένουν να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα θα είναι καταιγιστικές το επόμενο διάστημα. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να απαντά μέσω της διπλωματίας σε κάθε πρόκληση, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις απαιτείται να επαγρυπνούν και να προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο. Δεν το επιτάσσουν μόνο οι τωρινές συνθήκες, το απαιτεί ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός ρόλος της χώρας μας.
Πόσο όμως ισχυρές είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και Τουρκίας;

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου