Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Transparency Inter: Από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του δυτικού κόσμου η Ελλάδα

-->
Στην 59η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις πιο αδιάφθορες χώρες η Ελλάδα 
Στην 59η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις πιο αδιάφθορες χώρες για το 2017, βρέθηκε η Ελλάδα, με βάση την ετήσια έρευνα της Transparency International. 
Η έκθεση κατατάσσει τα κράτη λαμβάνοντας υπόψη τον δείκτη «Corruption Perceptions Index», ο οποίος αποτελεί μία σειρά από σχετικούς παράγοντες, όπως οι νόμοι περί διαφάνειας κλπ.
Το ανώτατο όριο βαθμολόγησης είναι το 100, ενώ δεν υπάρχουν αρνητικές τιμές. 
Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, οι πιο αδιάφθορες χώρες του κόσμου είναι η Νέα Ζηλανδία, η Δανία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Σουηδία.Σε αντίθετο κλίμα, στις έξι τελευταίες θέσεις (με φθίνουσα σειρά) κατατάχθηκαν το Σουδάν (16 μονάδες), η Υεμένη (16), το Αφγανιστάν (15), η Συρία (14), το Νότιο Σουδάν (12) και η Σομαλία (9).
Σε ό,τι αφορά ειδικά τις χώρες της Δύσης, η Ελλάδα κρίνεται ως μία εκ των πιο διεφθαρμένων χωρών, με επίδοση 48 μονάδες. 
Ιταλία, Σλοβακία πέτυχαν σκορ 50 μονάδων, ενώ εξίσου χαμηλή είναι και η επίδοση της Κροατίας, ήτοι 49 μονάδες.
Οι δυτικές χώρες που κρίνονται εξίσου διεφθαρμένες ή πιο διεφθαρμένες από την Ελλάδα, είναι η Ρουμανία (48), το Μαυροβούνιο (46), η Ουγγαρία (45), η Λευκορωσία (44), η Βουλγαρία (43), η Σερβία (41), η Τουρκία (40), το Κόσοβο (39), η Αλβανία (38), η Βοσνία και Ερζεγοβίνη (38), η πΓΔΜ (35), η Ουκρανία (30) και το Μεξικό (29).
Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.
bankingnews.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου