Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Spiegel: Παραιτήθηκε αφού πρώτα ντρόπιασε τον Τσίπρα η Ρ. Αντωνοπούλου

-->
Νόμιμη αλλά όχι ηθική η πράξη της Ράνιας Αντωνοπούλου
Στην παραίτηση της αναπληρωτού υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το θέμα της επιδότησης ενοικίου, αναφέρεται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. 
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η κυρία Αντωνοπούλου είναι μία από τις πιο πλούσιες Ελληνίδες πολιτικούς, αλλά ελάμβανε για διάστημα δύο ετών, νόμιμα, επιδότηση για την ενοικίαση διαμερίσματος στην ακριβή περιοχή του Κολωνακίου. 
Εξαιτίας του θορύβου που δημιουργήθηκε γι’ αυτήν την επιδότηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να την διώξει. 
«Σε ετήσια βάση η κυρία Αντωνοπούλου λάμβανε 12.000 ευρώ, αν και αυτή μαζί με τον σύζυγό της υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, είναι από τα πλουσιότερα μέλη της κυβέρνησης. 
Σύμφωνα με τη φορολογική της δήλωση το 2015 η κυρία Αντωνοπούλου είχε στην κατοχή της μετοχές αξίας περίπου 276.000 ευρώ και ετήσιο εισόδημα 70.000 ευρώ. 
Ο σύζυγός της για το ίδιο έτος κατείχε χαρτοφυλάκιο αξίας 2,2 εκατ. ευρώ και είχε ετήσιο εισόδημα 366.000 ευρώ», τονίζεται στο δημοσίευμα. 
Αναφέρεται ακόμη ότι την αποκάλυψη πραγματοποίησε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με την κυρία Αντωνοπούλου να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι θα επιστρέψει το ποσό των 23.000 ευρώ που έλαβε τα τελευταία δύο χρόνια ως επιδότηση ενοικίου. 

Ντροπή για τον Τσίπρα 

Για τον κ. Τσίπρα η περίπτωση Αντωνοπούλου ήταν ντροπιαστική, καθώς μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis τόνισε το «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησής του σε σύγκριση με το παλιό πολιτικό σύστημα. 
Βέβαια τόσο η κυρία Αντωνοπούλου –τονίζει το γερμανικό περιοδικό- όσο και ο σύζυγός της δεν παραβίασαν τον νόμο, καθώς εφάρμοσαν νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα, χάρη στον οποίο όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί δικαιούνται επιδότηση ενοικίου εάν ζουν στην Αθήνα, ενώ δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για τη λήψη αυτού του επιδόματος. 
Ο ελληνικός Τύπος τονίζει σε δημοσιεύματά του ότι είναι ανήθικο για έναν υπουργό να λαμβάνει επίδομα την ώρα που οι πολίτες της χώρας ζουν υπό δύσκολες συνθήκες. 
Η αντιπολίτευση έσπευσε να επιτεθεί στην κυρία Αντωνοπούλου, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη να τονίζει ότι «πρέπει να παραιτηθεί και να φύγει από τη χώρα με το επόμενο αεροπλάνο».
«Οι Έλληνες έχουν χάσει άνω του 25% του εισοδήματός τους από το 2010 έως και σήμερα.
Σχεδόν ένας στους τρεις ζει στα όρια της φτώχειας», τονίζει το Spiegel στο κλείσιμο του άρθρου του. 

 
www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου