Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη το βάρος του προσφυγικού, σύμφωνα με Βρετανό πολιτικό των Δημοκρατικών

-->
Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα στο επίμαχο ζήτημα του προσφυγικού, σύμφωνα με τον Stephen Morris, Βρετανό βουλευτή των Δημοκρατικών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μεγαλύτερος ένοχος για την προσφυγική κρίση, ενώ παράλληλα έχει αφήσει μόνη της την Ελλάδα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Russia Today (RT) ο κ. Stephen Morris, μέλος των Δημοκρατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος του προσφυγικού και πρέπει επιτέλους η ΕΕ και το ΝΑΤΟ να αναλάβουν δράση. 
«Γιατί το NATO και η ΕΕ δεν κάνουν τίποτα;;», διερωτάται.
«ΕΕ και ΝΑΤΟ απέτυχαν πλήρως να ενεργήσουν πραγματικά στη Συρία. 
Θα έπρεπε να έχουμε δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας, θα έπρεπε να έχουμε δημιουργήσει ασφαλείς ζώνες με τη δύναμη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 
Αλλά τίποτα δεν συνέβη. Επιτρέψαμε στον πόλεμο να κλιμακωθεί. 
Και τώρα η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη», πρόσθεσε ο Βρετανός πολιτικός.
Το ρωσικό πρακτορείο σημειώνει ότι περίπου 47.000 αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα δεν βρίσκονται σε θέση να εγκαταλείψουν τη χώρα, εξαιτίας των πολιτικών κλειστών συνόρων και της συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας. 
Το RT υπογραμμίζει πως πάνω από 2.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας, σε μια ευάλωτη κατάσταση.
«Μερικοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μείνει πίσω (στην Ελλάδα), συμπεριλαμβανομένων πολλών ανήλικων προσφύγων, έχουν μετατραπεί σε εγκληματίες προκειμένου να τα βγάλουν πέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά το RT.

bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου