Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Σε Πολιορκία το ΓΕΣ - Δέχτηκε 100.000 κυβερνοεπιθέσεις σε ένα 24ωρο!

-->
Περισσότερες από 100.000 επιθέσεις στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ απέτρεψαν οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού πολέμου του Γενικού Επιτελείου Στρατού μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.
Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι στην ιστοσελίδα του Στρατού Ξηράς, www.army.gr, η οποία, μάλιστα, εσχάτως έχει αναβαθμιστεί, έγιναν χιλιάδες ταυτόχρονες προσπάθειες εισόδου, ένδειξη συντονισμένης επίθεσης προκειμένου να σταματήσει να λειτουργεί.
Τέτοιου είδους επιθέσεις καταγράφονται κατά καιρούς, δίχως να είναι ακριβές ή και σαφές από πού προέρχονται. Κυρίως πρόκειται για προσπάθειες να «πέσει» η ιστοσελίδα και να μην είναι προσβάσιμη από τους χρήστες. 
Παρά τις επανειλημμένες απόπειρες που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, η ιστοσελίδα του ΓΕΣ παραμένει σε λειτουργία και, μάλιστα, τους τελευταίους μήνες έχει αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητά της. 
Για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ έχουν αναπτύξει σειρά εργαλείων αποτροπής και περιορισμού της απειλής, αν και στην ιστοσελίδα δεν περιέχονται στοιχεία ή πληροφορίες που μπορεί να είναι κρίσιμες για την ασφάλεια του στρατού. 
Ανάλογες κυβερνοεπιθέσεις έχουν καταγραφεί εναντίον και άλλων ιστοσελίδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου