Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Ένα παράλληλο νόμισμα θα έβλαπτε τα δημόσια οικονομικά της χώρας

-->
Η πρόταση του κεντροδεξιού συνασπισμού για έκδοση κρατικών ομολόγων μικρής ονομαστικής αξίας, θα ισοδυναμούσε με παράλληλο νόμισμα, προειδοποίησε ο Pier Carlo Padoan
Η πρόταση του κεντροδεξιού συνασπισμού, ο οποίος ηγείται στις δημοσκοπήσεις εν όψει των εκλογών στην Ιταλία, για έκδοση κρατικών ομολόγων μικρής ονομαστικής αξίας, θα ισοδυναμούσε με παράλληλο νόμισμα και θα έβλαπτε τα δημόσια οικονομικά της χώρας, προειδοποίησε σήμερα (22/2/2018) ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan.
Η πρωτοβουλία των «mini-BOTs» προωθείται από την ευρωσκεπτικιστική Λέγκα και υποστηρίζεται από τον σύμμαχό της, το Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi, του οποίου η συμμαχία ηγείται στις τελικές δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου.
Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της «RAI», ο Padoan περιέγραψε το σχέδιο ως «σχέδιο κυκλοφορίας ενός συγκεκαλυμμένου παράλληλου νομίσματος».
«Η εμπειρία από την ιστορία δείχνει ότι, σε αυτές τις περιπτώσεις, μια χώρα που υιοθετεί ένα διπλό νόμισμα υποβαθμίζει δραστικά τα δημόσια οικονομικά της, την αναπτυξιακή της δυναμική και την σταθερότητά της», πρόσθεσε ο Padoan.
Σύμφωνα με την πρόταση της Λέγκα, τα «mini - BOTs» θα εκδίδονται από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας και θα χρησιμοποιηθούν για πληρωμές σε άτομα στα οποία οφείλει χρήματα το κράτος.

bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου