Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Γιατί τρέμουν για μεγάλο σεισμό στη Θεσσαλία; Τι λέει ο αντιδήμαρχος για τoν ...οιωνό

-->
Αναστάτωση επικρατεί στη Λάρισα από τα αλλεπάλληλα κρούσματα εμφάνισης φιδιών, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, μετά και τις αναφορές ότι πριν από το μεγάλο (πρόσφατο) σεισμό σε Λέσβο και Χίο εμφανίστηκαν πολλά φίδια στη Σμύρνη.
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως τα ερπετά αντιλαμβάνονται δονήσεις στο έδαφος πριν από έναν επερχόμενο σεισμό.
Οι  πιο ρεαλιστές έχουν άλλη άποψη και κατηγορούν τον Δήμο πως δεν έχει μεριμνήσει για την απομάκρυνση των χόρτων που ευνοούν και στην εμφάνιση ερπετών.
Μιλώντας στο onlarissa.gr πάντως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου, Γιώργος Ζαούτσος δήλωσε: «Δεν είμαι ειδικός, αλλά ο πληθυσμός των φιδιών, αυξήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Έτσι κι αλλιώς, στο κέντρο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δεν υπάρχουν χόρτα.
Οι πολλές και συνεχείς βροχές ευθύνονται και για τη μεγαλύτερη βλάστηση που υπάρχει φέτος. Οργανωμένοι και ανοργάνωτοι χώροι που ανήκουν στο δήμο, καθαρίζονται συνεχώς και με πρόγραμμα. Υπάρχουν υπάλληλοι αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά, από δύο ή τρεις σε κάθε δημοτική κοινότητα, (1, 2η, 3η, 4η, Τερψιθέα, Ελευθεραί, Κουτσόχερο, Γιάννουλη, Φαλάνη, Κοιλάδα, Μάνδρα, Ραχουλα, Αμυγδαλέα, Λουτρό.
Το πρόβλημα είναι με τα ακαθάριστα εγκαταλελειμμένα κλειστά σπίτια και οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες των οποίων, αν και τους έχουν γίνει συστάσεις, δεν τα καθαρίζουν. Εκεί, υπάρχουν ποντίκια, οπότε εμφανίζονται και φίδια. Από τον δήμο γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν…». 

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου