Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Independent: Eτσι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός ο Jeremy Corbyn

-->
Τι αναφέρει το σενάριο της Βρετανικής εφημερίδας
Στον απόηχο του exit poll,όπου οι Τόρις φαίνεται πως εξασφαλίζουν 314 έδρες, έναντι 330 εδρών που κατείχαν στην απερχόμενη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ το Εργατικό Κόμμα του Korbin εξασφαλίζει 266 έδρες , ενισχύοντας την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 32 έδρες, η Βρετανική εφημερίδα Independent κάνει λόγο για ένα σενάριο στο οποίο ο ηγέτης των Εργατικών θα μπορούσε να ανέλθει στην πρωθυπουργία.
Σύμφωνα με τον Independent, με τους Συντηρητικούς να κερδίζουν μεν τις περισσότερες έδρες στη Βουλή, να απέχουν ωστόσο τουλάχιστον δώδεκα έδρες από το να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη πλειοψηφία που θα τους διασφαλίσει τη δυνατότητα διακυβέρνησης χωρίς την αναζήτηση εταίρου, η May θα λάβει πρώτη την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
«Ωστόσο, σε περίπτωση αποτυχίας η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα δοθεί κατόπιν στον Corbyn, σε συνεργασία με τους Φιλελεύθερους, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας της Nikola Stertzon και τους Πρασίνους», γράφει η εφημερίδα.
"Κάπως έτσι, μπορεί ο συνασπισμός να κατέχει 323 έδρες, που, σε περίπτωση που το ιρλανδικό εθνικιστικό κόμμα Σιν Φέιν ακολουθήσει την παράδοση να μην καταλάβει στο κοινοβούλιο τις έδρες που κερδίζει στη Βόρεια Ιρλανδία, τότε ο Κόρμπιν θα έχει την αυτοδυναμία", καταλήγει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Σιν Φέιν της Βόρειας Ιρλανδίας Τζέρι Ανταμς δήλωσε ότι το κόμμα δεν θα καταλάβει τις έδρες του στο βρετανικό κοινοβούλιο. 



www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου