Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2020; Η περιοδεία που φούντωσε τις φήμες

-->
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αμερικάνικα ΜΜΕ αναρωτιούνται αν ο ιδρυτής του Facebook  θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, όμως και ο ίδιος φροντίζει να φουντώνει τις φήμες με τις στρατηγικά επιλεγμένες κινήσεις του.
Αυτές τις μέρες, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ πραγματοποιεί παναμερικάνικη τουρνέ, με στόχο να επισκεφτεί και τις πιο μικρές πόλεις των Πολιτειών. «Επισκέπτομαι μικρές πόλεις στην Αϊόβα. Μόλις σταμάτησα στο Γουίλτον, που έχει πληθυσμό 2,800 κατοίκων» έγραψε στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο που δημιούργησε ο ίδιος.
Κάθε χρόνο, ο επικεφαλής του Facebook βάζει ένα στοίχημα με τον εαυτό του. Μία χρονιά υποσχέθηκε ότι θα μάθει κινέζικα. Τα κατάφερε. Για φέτος, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ επέλεξε να επικεντρωθεί στους άλλους και όχι στον εαυτό του, με επισκέψεις σε εκατοντάδες αμερικάνικες πόλεις.
 «Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των ευκαιριών που προσφέρονται στις μεγάλες πόλεις και αυτών που προσφέρονται στις μικρές πόλεις. Φέτος, είδα πολλές μικρές πόλεις να το παλεύουν και άλλες, όπως το Γουίλτον, να καταφέρνουν να αναπτύσσονται», συνέχισε στην ανάρτησή του.
Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος έχει ονομάσει την αμερικάνικη περιοδεία του, «A year of travel», και προκαλεί ερωτηματικά ο λόγος για τον οποίο το κάνει. Ειδικά δε η Αϊόβα, αποτελεί πολιτεία-κλειδί για τους προεδρικούς υποψηφίους των ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο Ζούκεμπεργκ κάνει στάσεις σε πόλεις που είχε επισκεφτεί και ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016, με στόχο να κερδίσει τις εκλογές.
 Υπενθυμίζεται ότι τα περασμένα Χριστούγεννα, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι δεν είναι πλέον άθεος, ενώ τον Φεβρουάριο ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook ένα κείμενο 5.700 λέξεων, στο οποίο ουσιαστικά ανέπτυσσε τις θέσεις του για το μέλλον.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου