Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Bild: H Ελλάδα θα παραιτηθεί από την επόμενη δόση, αν δεν γίνει ελάφρυνση χρέους

-->

Ο Τζανακόπουλος απαντά: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα»

Η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. 

Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο.

Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως μίλησε για διαστρέβλωση των θέσεών του από τη Bild: «Η Bild διαστρέβλωσε αυτά που είπα τη Δευτέρα (σ.σ. στην ενημέρωση των ξένων ανταποκριτών). Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Οικονομικών. Επιχειρώντας, δε, να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συμπλήρωσε στη δήλωσή του: «Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή της δόσης δεν είναι θέμα γιατί όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μια καταβολή δόσης χωρίς τη διευκρίνιση για το θέμα του χρέους δεν είναι αρκετή για να "γυρίσει" σε θετικούς ρυθμούς την οικονομία».



Τζανακόπουλος: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα»   
Την ίδα ώρα πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει η ελληνική κυβέρνηση πίσω από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild»: αυτό αποτυπώνεται στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου