Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η Mastercard κυκλοφόρησε κάρτες με αισθητήρα αποτυπωμάτων

-->
Πριν από λίγα χρόνια η ιδέα ενός αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο κινητό ήταν κάτι που δεν φανταζόμασταν εύκολα. Τελικά οι αισθητήρες ενσωματώνονται ακόμη και σε low-budget μοντέλα, ενώ η Mastercard γίνεται η πρώτη που ενσωματώνει την συγκεκριμένη τεχνολογία στις κάρτες της.

Στόχος της Mastercard είναι να καταργήσει την ανάγκη να πληκτρολογείς κωδικούς PIN για να κάνεις κάποια συναλλαγή, ενώ παράλληλα προσπαθείς να κρυφτείς από τα αδιάκριτα μάτια.

Η νέα κάρτα έγινε διαθέσιμη στη Ν. Αφρική έπειτα από δοκιμές οι οποίες ήταν επιτυχείς. Η εταιρεία ευελπιστεί να λανσάρει την συγκεκριμένη τεχνολογία παγκοσμίως μέσα στο 2017. Το μοναδικό εμπόδιο είναι ότι πρώτα πρέπει οι τράπεζες σε κάθε χώρα να υιοθετήσουν την τεχνολογία αυτή.

Για να παραλάβεις την πιστωτική ή χρεωστική σου κάρτα, θα πρέπει να πας σε κάποιο κατάστημα όπου πρώτα πρέπει να σκανάρεις το δαχτυλικό σου αποτύπωμα. Η μνήμη που έχει ο αισθητήρας επιτρέπει την αποθήκευση δυο δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά πρέπει να ανήκουν και τα δυο στο ίδιο άτομο, δεν μπορείς να δώσεις την κάρτα σου σε άλλον.

Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το δάχτυλό σου στο σημείο που είναι ο αισθητήρας και να πραγματοποιήσεις τη συναλλαγή. Όσοι το δοκίμασαν αναφέρουν ότι η διαδικασία ταυτοποίησης είναι εύκολη πιο γρήγορη από το να βάλεις το PIN σου και να περιμένεις για την έγκριση.

Τέλος, η Mastercard επισημαίνει πως οι νέες κάρτες θα έρχονται επίσης με ενσωματωμένο chip και pin, για λόγους ασφαλείας.


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου