Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

EKΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ: Αναβολή ταξιδιού για τον Α/ΓΕΕΘΑ – Τι συνέβη

-->
Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αύριο στο Μαξίμου, με ατζέντα τόσο σοβαρή, ώστε ο Α/ΓΕΕΘΑ να αναβάλλει ταξίδι του στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr, το πρώτο και κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης του (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) ΚΥΣΕΑ θα είναι τα ελληνοτουρκικά. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι μετά από το δημοψήφισμα στην Τουρκία, τίποτα απολύτως δεν δείχνει ότι το καθεστώς Ερντογάν σκοπεύει να αποκλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. Αντιθέτως, τα μηνύματα που λαμβάνονται από την Τουρκία είναι μάλλον πιο ανησυχητικά απ΄ ότι πριν από το δημοψήφισμα.
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα τεθούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και κυρίως οι τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Μαΐου, ο Ερντογάν θα συναντήσει τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι τότε η εκτίμηση είναι ότι η Άγκυρα δεν θα τολμήσει κάτι ακραίο. Ωστόσο το “ατύχημα” καιροφυλακτεί. Αυτός είναι ο ένας προβληματισμός των επιτελών. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το ποια θα είναι τελικά η αμερικανική στάση έναντι της Τουρκίας του Ερντογάν, μετά από το δημοψήφισμα. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο κι όπως είναι κατανοητό έχει τη σημασία του.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου