Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΣΙΡΝΑΚ: Τον έστειλαν στη φυλακή κατηγορούμενο για προσβολή του Ερντογάν ! (ΦΩΤΟ)

-->
Στη φυλακή Ουλούντερε της επαρχίας Σιρνάκ της Τουρκίας (κοντά στα σύνορα με το Ιράκ), οδήγησαν οι Τούρκοι τον Ελληνα της Τουρκίας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.
Ο Ελληνας που ζει στην Τουρκία, βαρύνεται με τις κατηγορίες της «προσβολής του προέδρου της Δημοκρατίας», «παρακίνησης σε μη συμμόρφωση στους νόμους» και «προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης».
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, κατάγεται από την Σαμψούντα και το 1994 κατά τη στρατιωτική του θητεία στην Τουρκία τραυματίστηκε σε μάχη με το ΡΚΚ και συνελήφθη ως αιχμάλωτος. Όταν αφέθηκε ελεύθερος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και οδηγήθηκε στη φυλακή. Είχε εγκατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια στο τουρκικό χωριό Ρομπόσκι (στα σύνορα με το Ιράκ) για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών το 2011.
Ενώ ήταν στα χέρια του ΡΚΚ, το τουρκικό κράτος φέρεται να είπε στην οικογένειά του: «Γνωρίζουμε ότι είστε Ρωμιοί (Έλληνες της Τουρκίας)  μην το σκαλίζετε άλλο». Στη συνέχεια άλλαξε το όνομά του από Ιμπραχίμ Γιαϊλαλί σε Γιάννης Βασίλης και εγκαταστάθηκε στο χωριό Ρομπόσκι.
GialeliΕΛΛΗΝΑΣ1

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου