Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Έκτακτο υπουργικό συγκαλεί ο Τσίπρας αύριο το πρωί

-->
Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί την Μεγάλη Πέμπτη στις 09:00 το πρωί ο πρωθυπουργός.
Το συμβούλιο θα γίνει λίγο πριν αναχωρήσουν για ολιγοήμερες διακοπές υπουργοί και βουλευτές.
Αναμένεται μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει το στίγμα για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ούτως ή άλλως ότι τα σπουδαία θα ακολουθήσουν με την επιστροφή των κλιμακίων, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας και για το χρέος καθώς και για το περιεχόμενο της κατ” αρχήν συμφωνίας που θα κληθούν να στηρίξουν οι βουλευτές.
Με δεδομένο όμως, ότι και οι δύο πλευρές των δανειστών, δηλαδή Σόιμπλε και Λαγκάρντ έχουν ξεκαθαρίσει ότι πρώτα πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και μετά η συζήτηση για το χρέος, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον επικοινωνιακό χειρισμό των νέων εξοντωτικών μέτρων που έρχονται, πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας στους υπουργούς θα κάνει ένα ψυχολογικό μασαζ προκειμένου να  αντιμετωπίσουν την δυσαρέσκια των πολιτών κατα τις ημέρες του Πάσχα που θα επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ θα αφήσει ανοιχτό και το παράθυρο στην προσφυγή στην κάλπη, όπως μετ επιτάσεως ζητούν οι 11 από τους 53.
Σίγουρα ο κ. Τσίπρας θα ακούσει και την άποψη των υπουργών για το θέμα αλλά όπως εκτιμούν οι ίδιοι οι αναλυτές η απόφαση για εκλογές θα ληφθεί μετά το Πάσχα  όπου όλοι θα έχουν δεχθεί τις αντιδράσεις των πολιτών και τότε θα κρίνουν την ένταση τους.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου